perjantai 25. helmikuuta 2011

Pohdintaa Euroopan kahdesta eri lajiliitosta

Kuten moni on jo varmasti kuullutkin, Euroopan cheerleadingmaat ovat jakautuneet nykyään kahteen eri lajiliittoon - European Cheerleading Associationiin (ECA) ja European Cheer Unioniin (ECU). Aikaisemmin
kaikki joukkueet ovat kilpailleet samoissa kisoissa, mutta uusi järjestely jakaa maat kahtiin eri kisoihin.



ECA:n EM-kilpailut 2011 järjestetään 2.-3.7. Slovenian Ljubljanassa. Osallistujamaita ovat Ruotsi, Suomi, Puola, Slovenia, Italia, Ranska, Saksa, Kroatia, Itävalta, Ukraina, Iso-britannia ja Venäjä. Lisää infoa kisoista löydät täältä.



ECU:n EM-kilpailut 2011 järjestetään samana viikonloppuna, 2.-3.7. Prahassa. Muut tiedot eivät ole vielä varmistuneet ja kilpailuinfoa ei ole vielä tullut. Tähän liittoon ja kilpailuihin osallistuvat Norja, Tanska, Saksa, Venäjä, Sveitsi, Slovenia, Viro, Englanti, Skotlanti, Pohjois-Irlanti, Irlanti, Alankomaat, Belgia, Ranska, Italia, Kreikka, Tšekki, Kroatia, Ukraina, Serbia, Makedonia, Moldova, Montenegro ja Israel.

Mielestäni maiden jako kahteen eri liittoon on harmillista. Kahdet EM-kilpailut sekoittavat monen päät ja on hämmentävää, että Euroopassa on samanaikaisesti kaksi eri mestaria. Tämän lisäksi moni kova joukkue kilpailee nyt eri kilpailuissa Suomen kanssa, joten osa kisojen jännityksestä on mennyt menojaan. Ruotsi on tällähetkellä mielestäni ainut varteenotettava haastaja Suomen joukkueille, kun Norja on pois pelistä.

Toivottavasti Suomi vaihtaa ensi vuodeksi liittoa muiden maiden kanssa ECU:n katon alle, koska se olisi kaikkein järkevintä lajin kehityksen vuoksi. Lisäksi European Cheer Union toimii yhteistyössä ICU:n kanssa, joten esimerkiksi maajoukkueiden olisi helpompaa soveltaa MM-ohjelmaansa seuraaviin kisoihin, kun säännöt olisivat kummassakin kilpailuissa samat.
Toivotaan parasta!

(Jutun aihe saatu ruotsalaisesta cheerblogista, youbetterwork.blogg.se)

10 kommenttia:

  1. kiva blogi! alan kyllä seuraamaan:)

    VastaaPoista
  2. Minäkin tykkään tosi paljon, todella siisti ja selkeä ulkoasu ja jutut mielenkiintosia! :) Keep up the good work!

    VastaaPoista
  3. pakko kyl vähän jakaa omiiki mielipiteitä tästä aiheesta ja korjatakkin vähä: siis eihän noita "kovia" suomen kilpakumppaneita oo siirtyny ku Norja tohon toiseen, mä en ainakaa henkilökohtasesti oo pitäny Tanskaa mitenkää kovana vastuksena suomelle ennenkää ;) ... Noi kaks on kai vaan siirtyny ja kaikki muut mitä tuol toisessa on ni on _eri_ liittoja ku joissain maissa on useempia, ainaki niin mä oon ymmärtäny! Ja hei get real, onks ihan oikeesti jossain moldovassa tai montenegrossa kilpacheerleadingia, jotka kisais iha em-kisoissa :D ... eli must on väärin sanoo et hohto olis menny ECA:n kisoista. Norja on harmi et se ei tuu, mut muuten varmaan aika sama meininki ku enneki, luulis. Nii, ja siis noi säännöthän ei oo tismalleen samat, ku ICU:ssa (ainakaa mitä tuolt nettisivuilta luin) eli tarkkuutta postauksiin jatkossa!

    VastaaPoista
  4. onkos tää blogi hieman baitattu youbetterworkilta ? :---O

    VastaaPoista
  5. Anonyymi 1 - Kiitos!

    Anonyymi 2 - No Norjahan on tähän mennessä ollut Suomelle se ainoa ns. kunnon kilpailukumppani, joten kyllä se EM-kisojen hohto ja arvostus ainakin omissa silmissäni laskee. Kyllähän Ruotsillakin on hyviä joukkueita, mutta eiköhän tulevat kisat sitten jääkin vähän näiden kahden maan keskinäiseksi kamppailuksi. Kirjoitan tietenkin juttuja omasta näkökulmistani, en millään väitä että olen oikeassa tai yritä saada muita ajattelemaan samalla tavalla. En itse ehtinyt perehtyä noihin kilpailusääntöihin kunnolla vaan tuon sääntökohdan luin ybw:stä, mutta kiitos korjauksesta! Jatkossa olen tarkempi, kiitos kritiikistä ja mielipiteestäsi :)

    Anonyymi 3 - Missä mielessä? Luen kyllä kyseistä blogia mielläni ja ainakaan mitenkään tahallisesti en ole mitään "baitannut", selventäisitkö vähän? Tämän juttuaiheen sain kyllä sieltä (kuten postauksen lopussa ilmoitinkin) ja päätin siitä täällä kirjoittaa, kun asiasta tuntui olevan hieman epäselvyyttä. Kyllähän muissakin cheerleading-blogeissa on useinkin otettu jutunaiheita/haastatteluita muilta ja sitten käännetty ne omalle kiellelle. Ihan omia juttuja pyrin kyllä kirjoittamaan jatkossa muita matkimatta, että harmi jos olet tuollaisen kuvan saanut. Toivottavasti jatkossa näyttää sitten paremmalta!

    VastaaPoista
  6. pyh älä välitä noista baittausjutuista! "cheerleadingmaailma" on kuitenkin suht pieni ja ihan varmasti tulee samoja juttuja välillä. sitäpaitsi noista postauksista vaan tää oli tollanen osittain kopioitu ja laitoitkin siitä reilusti tonne loppuun. mulle ainakin nää liitot on ollut vähän epäselviä ja nyt aukeni pikkasen enemmän tää juttu :) ja kiva kun näissä postauksissa pohdit itekkin etkä vaan kirjota pelkkää faktatekstiä. varmasti tulen lukemaan! + tosi kiva että postaat näin usein, ei ookkaan vielä ollut näin aktiivista cheerblogia suomessa. jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  7. Mä oon samaa mieltä sun kans et on tosi outoa ja tyhmääkin, että Euroopassa toimii kaks liittoo. Mitä järkeä on siinä, että Euroopassa on kaks EM-mestaria??? En ymmärrä :D

    Mutta joo kiva blogi ja on mukavaa ku postailet näin paljon =)

    VastaaPoista
  8. Henk. koht. oon sitä mieltä että vielä on tyhmää sanoa että "toiv Suomi vaihtaa toiseen liittoon", koska mistä vielä voi tietää jos niillä kuseekin huolella järjestelyt jne? ECA on kuitenkin järjestänyt EM:t jo vuodesta 94, joten on hyvä että Suomi ei vain heti hyppää uuteen liittoon, vaan ensin katsoo että miltä niiden toiminta näyttää.

    VastaaPoista
  9. Kiitos kahdelle ensimmäiselle anonyymille, yritetään jatkossakin tehdä hyviä postauksia!

    Anonyymi 26. helmikuuta 2011 14.19 puhut kyllä ihan asiaa, tuosta näkökulmasta katsottuna järjestely on meidän kannalta ihan viisas. Tarkoitin enemmänkin, että kaikkein ihanteellisinta olisi kun kaikki Euroopan maat kuuluisivat samaan lajiliittoon ja samoja arvokilpailuitakaan ei tarvitsisi järjestää monia/vuosi. Toivottavasti päästään joka tapauksessa vielä joskus kisaamaan kaikkien Euroopan cheerleadingin joukkueiden kanssa yhteisiin EM-kisoihin!

    VastaaPoista