torstai 24. helmikuuta 2011

Nordic Cheerleading Championships & Nordic Open 2011


Nordic Cheerleading Championships & Nordic Open 2011 -kilpailut järjestetään 21.05.-22.05. Vantaan Tikkurilan Valtti-areenalla. Lauantaina kisataan suurien sarjojen Pohjoismaiden mestaruuksista, jonne edustusoikeuden ovat saaneet maiden kolme parasta joukkuetta ja sunnuntaina perinteisen May Madness -kilpailujen yhteydessä on myös avoimia sarjoja, jotka ovat nimensäkin mukaisia avoinna kaikille pohjoismaisille joukkueille.

 
Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 2011
- Cheer, naiset
- Cheer, seka
- Cheertanssi


Nordic Open 2011
- Cheer, naiset
- Cheer, seka
- Cheer juniorit, seka
- Cheer juniori, tytöt
- Cheertanssi, yli 12-vuotiaat (seniori + junioriyhdistelmä)
- Hip Hop, yli 12-vuotiaat ( seniori + junioriyhdistelmä)

Osallistujien määrää ei ole rajoitettu.

Omasta mielestäni PM-kilpailut tulevat olemaan ehdottomasti jännittävämmät, kuin kesällä Sloveniassa järjestettävät EM-kilpailut. Osan euroopan joukkueista vaihdettua liittoa toiseen Suomi ei olisi kisannut enää samoissa arvokisoissa esimerkiksi kovan kilpailijamaamme Norjan kanssa, joten on onni että tällaiset kisat lisättiin kalenteriin mukaan. Odotan innolla, millaisia ohjelmia on luvassa ja kuka vie Pohjoismaiden mestaruuden mukanaan!

Viime vuoden EM-voittaja Viqueens Spirit on varmastikin monen ennakkosuosikki. Joukkueen vahvuuksia ovat stunttisarjat, vauhdikas koreografia ja erityisesti paikaltaan akro on Euroopan huipputasoa naisten sarjassa. Jää nähtäväksi, onko joukkueen kokoonpano muuttunut paljon viime kesästä ja kuinka paljon he ovat ehtineet tässä ajassa kehittyä. Norjan mestaruuksista ei ole vielä tänä vuonna kisattu, joten on vaikea yrittää arvioida joukkueen tämänhetkistä tasoa. Alla kuitenkin video Viqueensien syksyn ohjelmasta avoimissa kilpailuista, joissa he sijoittuivat 2. sijalle NRG Tigersien jälkeen. Tästä päätellen mestareiden taso on päässyt hiukan laskemaan, joten itse en välttämättä usko tällä kertaa Norjan vievän sitä kirkkainta mitalia. Pitää kuitenkin muistaa, että kisoihin on silti vielä monta kuukautta aikaa ja joukkue voi yllättää!



Tukholman joukkueet kilpailivat alueellisissa kisoissa muutama viikko sitten. Naisten sarjan voitti Dynamite Dragons vauhdikkaalla, mutta hieman epäsiistillä ohjelmalla. Joukkue on tasoltaan hyvä ja tekee vaikeita juttuja, mutta itse toivoisin vielä enemmän siisteyttä. (Kuten videosta näkee, esimerkiksi koukkunilkkoja, epäsiistejä heittoja ja huonoja alastuloja akrobatiasta löytyy) Myös kolmikerroksiset pyramidit voisivat olla teknisesti vaikeammin rakennettuja ja purettuja. Joka tapauksessa taitava joukkue!


Toiseksi sarjassa sijoittuivat Power Cheer Eagles, joiden ohjelmasta henkilökohtaisesti pidin Dragonseja enemmän. En löytänyt videota kuin kenraaliesityksestä, joten on vaikea sanoa miten itse kilpailusuoritus sujui. Videon perusteella joukkue on kuitenkin vihdoin saanut tehtyä ainakin haastavampia pyramideja ja se on aina mukavaa nähdä! Tältäkin joukkueelta nähdään vaikeita heittoja ja stunttisarjoja, joihin kuitenkin tarvitaan edelleen lisää siisteyttä. On mukavampi katsoa helpompia suorituksia puhtaampina kuin vaikeampia juttuja, jotka on teknisesti tehty väärin ja heiluvat. Eiköhän tästäkin joukkueesta silti löydy vastusta kaikille muille kilpailijoille!
 

Kolmanneksi sijoittui Twister Cheer Elite, jonka kisaesityksestä en valitettavasti löytänyt videota.

Suomen puolelta mielestäni meiltä lähtee oikein hyvät joukkueet edustamaan maatamme. Jokaisella joukkueellamme on hyvin erilaiset tyylit ohjelmissaan ja hyvät mahdollisuudet pärjätä. Erityisesti suomalaisten pyramidien tekemistekniikka on aina ollut Euroopan parhaita ja siinä me kyllä voitamme muut pohjoismaiset joukkueet helposti! Muut joukkueet ovat selvästi panostaneet haastaviin stunttisarjoihin, vaikka pisteissähän kummatkin ovat täysin samanarvoisia.

Uskoisin itse HAC Eliten olevan mitalikamppailussa erittäin vahvoilla, sillä joukkueella on varmasti kova halu näyttää osaamisensa SM-kilpailujen muutamien epäonnistumisien jälkeen. Joukkue on pysynyt lähes samana tällekkin kaudelle ja saanut vahvistuksia seuran juniorijoukkueista. Eliten ohjelmien stuntit ovat kekseliäitä ja näyttäviä, pyramideista puhumattakaan. Ohjelmien tahti on myös todella kova ja se tekee niistä erittäin näyttäviä.

Myös NL Diamonds, tämän vuoden SM-voittaja, on kova joukkue ja pistää varmasti kampoihin Norjaa ja muita suomalaisia joukkueita vastaan. Tällä hetkellä Timantit harjoittelevat kuitenkin MM-ohjelmaansa ja varmasti panostavat tämän vuoden maajoukkueena täysillä Floridassa järjestettäviin kilpailuihin, joten PM-kilpailuissa joukkueelta ei ehkä nähdä sitä kaikkein parasta Oululaisten osaamista. Väliä näiden kaksien kisojen välillä on kuitenkin vain se kuukausi ja kisasäännöt ovat erilaiset. Uskoisin siltikin joukkueen pärjäävän hyvin, sillä joukkue on taitava ja eivätköhän tytöt saa lyhyessäkin ajassa hienon ohjelman koottua ICU-kilpailujen ohjelman pohjilta.

Odotan myös innolla FT Wild Flyersien ohjelmaa. Joukkue on kehittynyt lyhyessä ajassa erittäin paljon ja katsomieni videoiden perusteella jatkaa sitä edelleen hurjaa vauhtia. Myös tämän joukkueen kokoonpano on saanut vahvistusta junioreista (mm. junioreiden SM-voittajien ryhmästunt on kokonaisuudessaan siirtynyt heille) ja tytöillä on varmasti hyvän SM-menestyksen takia paljon intoa tulevalle kaudelle. Koska tämä joukkue keskittyy tällä hetkellä vain näihin tuleviin PM-kilpailuihin, uskoisin heidän voivan myös menestyä hyvin sarjassaan. Itse kaipaisin vielä ohjelmiin lisää varmuutta ja siisteyttä, mutta eiköhän toukokuussa joukkueelta nähdä taas entistä vaikeatasoisempi ja hienompi esitys. Alla vielä löytämäni video WF:fän ensimmäisten parin viikkojen treenailusta uuden joukkueen kanssa.


Tanskan joukkueisiin ja ohjelmiin en ole ehtinyt sen suuremmin perehtyä, mutta uskoisin kyllä muiden maiden kirivän vielä heidän ohitsensa.


Tällä hetkellä sarjojen osallistujiahan ei vielä tiedetä ja ei ole ollenkaan varmaa, että mitkä joukkueet mistäkin maasta ovat tulossa mukaan. Yllä siis vain hieman analysointia sitä ajatellen, että kaikki edustusoikeuden saavat joukkueet myös käyttävät sen. Toivotaan tosiaan, että mahdollisimman moni tulee muista kilpailuista huolimatta kisaamaan!

7 kommenttia:

  1. Musta tuntuu, että WF voi hyvin päästä jopa mitalisijoille =) mitä nyt oon treenausta katellu ni todella hyvältä näyttää!

    ps: kiva blogi =)

    VastaaPoista
  2. joo mustakin wf:fillä on mahiksia mitaleille! :) toi videohan on jo kuitenkin suht vanha (siis jonkun kuukauden) ja siinä on tosi hienoja juttuja, esim. tuplat on super siistejä! ja itekki vähän treenausta nähneenä taso näyttää koko ajan nousevan.
    ja samoin elite on ihan huippujoukkue ja uskomattomia juttuja, eiköhän hae sen kultamitalin takaisin itelleen!

    joo ja tosiaan tosi kiva blogi ja kiva kun päivityksiä on noin usein. toivottavasti tulee jatkossakin :)

    VastaaPoista
  3. Olen samaa mieltä! Eiköhän WF:ällä tosiaan ole mahdollisuudet ihan mitalleillekin, jos jatkavat samaan malliin ja tekevät onnistuneen suorituksen.

    Ja kiitos teille! Pyrin postaamaan aina vähintään kerran päivässä, eli tiheään tahtiin ja juttuja pitäisi riittää :)

    VastaaPoista
  4. moi, ihana ku sun blogissa on paljon tekstiä ja just omaa pohdintaa jutuista! mut kiinnitä jatkossa huomioo siihe et tarkistelet vähä faktoja kans, siis eihän ruotsis oo nyt niiden mestikat ollu!! vaan regionalsit tukholman joukkueille! mestaruuskisat on ruotsissa toukokuussa aina :)

    VastaaPoista
  5. Anonyymit - Noniin, mietinkin että onko Ruotsinkin kilpailukalenteria muutettu! Kiitoksia paljon korjauksesta :) Pitää tosiaan jatkossa perehtyä taustoihin vähän tarkemmin, ettei tule virheellistä tietoa.

    VastaaPoista
  6. hei, tuo video Viqueens Spiriteistä on varamiesjoukkue ! eli Viqueenseilla on tyttöjä niin paljon että varamiehistä on tehty joukkue että hekin pääsisivät kisaamaan :) eli ''oikea'' kisajoukkue on vielä varmasti kovassa kunnossa !

    VastaaPoista
  7. Wf jutut näyttää kevyiltä ja teknisesti oikeilta. Hyvää työtä tytöt! Elite tulee olemaan todella kova ja samoin NL, saa olla ylpeä suomen naisista.

    VastaaPoista