keskiviikko 25. toukokuuta 2011

PM-ohjelmien arvosteluja

Nyt on taas viikonlopun kisat saatu käytyä läpi ja pisteetkin ovat ilmestyneet SCL:n sivuille. Kuten veikkauspostauksissani jo totesinkin, niin heitin sijat aikalailla heittämällä päästä ja osan tulokset olivatkin täysin erilaiset, kuin olin alustavasti arvannut. Tässä jutussa arvostelen naisten NCC-kilpailujen cheer-sarjaa ja luvassa on varmasti muidenkin sarjoista ja kilpailuista juttua, kunhan löydän videoita Youtubesta. Jälleen kyse on vain ja ainoastaan minun omista mielipiteistäni, joten toivon että kaikki osaavat ottaa ne asiallisesti vastaan. 


1. HAC Elite, 83,33p
Ohjelma alkaa tuttuun tapaan huudolla ja näyttävästi yhdeksällä paikalteen voltilla, joka on naisten joukkueelta erittäin hyvä suoritus. Muuten chantissa nähdään sama tyyli kuin SM-kisoissa, pyramidit napsahtavat hienosti paikoilleen, mutta itse en kyllä vieläkään lämpeä etuosan nuolikylteille. Alun akrobatiaosuus on vauhdikas ja vaikeustaso on edelleen korkea. Alun stunttisarjoissa nähdään tictoc-stretchit joissa vaihdot scaleen, tuplakierteellä alas ja tästä 360-aween. Keskiryhmä suorittaa nämä hieman epäpuhtaasti, joka häiritsee muuten onnistunutta sarjaa. Itse jäin myös hieman kaipaamaan SM-kisoista tuttuja puolkierre ylösmenoja, kun tämä nyt näytti siihen verrattuna paljon helpommalta. 
Ensimmäisissä basket-heitoissa nähdään 3 suoraa volttia, joissa nousijoilla on hyvät ja kauniit asennot. Tästä jatko pyrtsisarjaan, joka onnistuu pienellä hakemisella ja valitettavasti sen veikaustaso ei ole kovin korkea. Hyppyjen ja koko joukkueen flikkien jälkeen on vuorossa 4  näyttävää pike-volttia, josta jatketaan heti kolmeen eri heittoon. Kohta on jo tuttu SM-kisoista, mutta onnistuu näyttämään edelleen hienolta. Kuusi vaakaa tuplakierteillä on vaikea kohta, mutta minulle pettymykseksi jäi ryhmien epävarmuus ja venyvyysliikkeiden mataluus. Olisin katsonut mielummin viittä varmaa ja tukevaa ryhmää. 
Tanssi taas on vauhdikas ja sieltä löytyy hienoja kohtauksia, mutta yleisilme jäi silti vähän sellaiseksi että tämäkin on jo nähty. Lopun pyramidisarja napsahtaa niinikään paikoilleen ilman pudotuksia.
Eliteltä nähtiin hienosti sarjan selvästi vaikeatasoisin ja puhtain ohjelma, mutta itse olin silti odottanut joukkueelta vielä enemmän. Nyt ohjelma oli lähes samanlainen kuin SM-kisoissa jo nähtiin ja olisin ehkä kaivannut hieman uudempirunkoista ohjelmaa. Joka tapauksessa joukkue on ehdottomasti Suomen kärjessä ja erityisesti stunteissa ja akrobatiassa hyvän askeleen edellä muita. Itse toivon tulevia kisoja varten parannusta vielä pyramidien vaikeustasoon ja odotan innolla uutta ohjelmaa, muuten kaikki alkaa olla kohdallaan.



2. Northern Lights Diamonds, 73,00p
Timantitkin aloittavat huuto osuudella - liikkeet ovat tiukkoja, mutta valitettavasti heti toinen pyramideista tippuu alas. Huudossa tärkeintä on toimivuus ja se, että jutut varmasti onnistuvat joten on harmillista että heti tässä vaiheessa nähdään pudotus. Muuten koreografia näyttää toimivan ihan hyvin. Myös NL aloittaa huudon jälkeen akrobatialla, jossa tekeminen on samanaikaista ja juttuja löytyy, vaikkakaan vaikeustasolla ei aivan Eliten tasolle vielä ylletä.
Alkustunttisarjaan odotin ainakin itse full-uppeja, joten suorat stretch-ylösmenot olivat täysi yllätys ja jäin vähän kaipaamaan maajoukkueelta vaikeampaa ylösmenotekniikkaa. Alastuloissa myös vain vaivaiset 2 ryhmää tulevat tuplilla alas, joka on näin menestyvältä joukkueelta pieni pettymys. Alun pyrtsikohta - kaksi reisipyramidia ja keskellä awe - on taas hieman kysymysmerkki, miksi A-tason joukkue menee pyramidiin ylös kiipeämällä? Skorppari-vaa'at taas menevät onnistuneesti ylös ja kohta näyttää samanaikaiselta. Jälleen silti alastuloissa jää hämmästyttämään vain kahden nousijan tuplakierteet ja se, että osalla näyttää olevan jopa ykkösalastuloissa ongelmia. 
Tanssi on jo tuttu MM-kisoissa ja tätä olenkin kehunut aikaisemmin, sillä on mukavaa nähdä oululaisilta omalta mukavuusalueelta poistumista ja vähän erilaista tyyliä. Seuraavassa sarjassa swedish falls -pyramidien toinen puoli epäonnistuu ikävästi, krusifiksit napsahtavat paikoilleen mutta toisen puolen kierrealastulo tulee ilkeän näköisesti maahan. Basketeissa nähdään tämän jälkeen kaksi suoraa ja kaksi kerävolttia esitettynä samaan aikaan. Lopussa näyttävät keräsplitit, puolkierre big-a ja paljon sälää - kohta on hieno, mutta miten ihmeessä naisten a-joukkueella voi tippua puoliväli?
Timanttien ohjelmasta huomasi selvästi, että joukkueen kokoonpanoa ja ohjelmaa on muutettu MM-kisoista paljon. Jutut näyttivät epävarmoilta ja niitä tulikin valitettavan paljon alas. Itse odotin maajoukkueelta enemmän, vaikka aikaa MM-kisoista ei olekaan kauan. Plussaa kuitenkin siitä, että joukkueen yleissiisteys on pudotuksista huolimatta kuitenkin parempi, kuin ennen. Uskon myös, että NL saa nyt ajan kanssa EM-kisoihin koottua onnistuneen ja siistin ohjelman.




3. Funky Team Wild Flyers, 69,33p
Jälleen aloitus huudolla, jonka alun liikkeet toimivat ja näyttävät hyviltä. Chantissa hieman herää kysymys, että miksi stunteista on tehty noin helppoja? Vaikka huudossa tärkeintä onkin toimivuus, mielestäni A-naisilta olisi kivempi nähdä haastavampia juttuja ja henk. koht olen sitä mieltä, että sennusarjassa huutoon kuuluu myös ainakin yksi kolmikerroksinen ja se on myös helppo tapa saada pisteitä. Alun neljä heittoa ovat korkeat, vaikka nousijoiden liike jääkin hieman epäselväksi. Rewindit scaleen näyttävät hyviltä ja on mukava nähdä niitäkin pitkästä aikaa, kivaa vaihtelua! Harmillisesti yksi ryhmä tippuu powerpressien jälkeen, mutta erityisen iloinen olen yllättävän siisteistä tuplakierteistä. 
Akrobatiaosuudessa nähdään ihan kivaa koreografiaa, mutta vaikeustaso ei edelleenkään ole muiden kärkijoukkueiden mukaista. Kolmen hypyn ja paikalteen akrobatian kohdassa on jälleen kiva tyyli, mutta itse hypyt jäävät todella mataliksi. Toivottavasti joukkue panostaa niihin tulevia kisoja ajatellen. Seuraava pyramidisarja on suorastaan katastrofi. Joukkue selvästi hämääntyy epäonnistumisestaan ja on harmillista, että kumpikaan puoli ei saa suoritettua tätä kohtaa kunnolla. Kuten Timanteilla, tässäkin kohdassa ylin nousija tulee erittäin vaarallisen näköisesti alas maahan asti. Tässä herää vain ensimmäiseksi kysymys, että onko tässä nyt yritetty selvästi jotain joukkueen taitotasolle liian vaikeaa. 
Jalanheittokierteet näyttävät siisteiltä, vaikka jäinkin kaipaamaan sieltä tuplia. Seuraavaksi nähdään jännästi kohta neljällä skorpparilla ja yhdellä kerällä (mietin, että miksi tätä on erityisesti haluttu esitellä?), josta kahdella ryhmällä  tuplakierteet alas. Jatko puolkierre big-aahan, joka onnistuu hyvin aikaisemmista pyramideista huolimatta. Lopussa on vielä tanssi, jonka koreografiasta tykkäsin todella todella paljon! Erittäin vauhdikas, erilainen ja yksinkertaisesti toimiva. 
Vaikka joukkue ei nyt näissä kisoissa aivan onnistunutkaan, olen tyytyväinen siihen että vaikeutta on ehdottomasti saatu lisää ja mikä tärkeintä - siisteyttä! WF:n yleisilme on ehdottomasti parempi, kun vertaa joulukuisia SM-kisoja. Pyramidikohdan epäonnistuminen oli tietysti suuri pettymys ja toivon, että seuraavissa kisoissa joukkue saa harjoiteltua ohjelmansa niin hyväksi, että saamme nähdä puhtaan ohjelman. Tässä huomaa myös, että aina ei kannata haukata liian suurta palaa ja tehdä ohjelmassa riskillä liian vaikeita juttuja.





4. Haninge Cheer Elite Hurricanes, 67,00p
Ruotsalaisetkin aloittavat - yllätys yllätys - esityksensä huuto-osuudella, joka on hyvin maan tyyppinen ja laulumainen. Alussa nähdään paljon erilaista koreografista sälää ja mm. jalanheittotupla ja suora voltti. Tätä seuraavassa akrobatiaosuudessa nähdään ihan vaikeatasoistakin tekemistä, mutta volteissa on huonoja alastuloja. Jo heti alusta huomaa, että tässä joukkueessa selvästikin panostetaan eniten näyttävään koreografiaan. Alkustunteissa nähdään neljä stretchia siltakaato-tyyppisillä alastuloilla, josta jatko jälleen hieman horjuviin scaleihin ja tupla-alastuloihin. Seuraavaksi nähdään huikeasti viiden hypyn sarja, joka mielestäni on hieman kyseenalainen määrä tälle joukkueelle, kun hypyt eivät selvästi kuitenkaan ole heidän vahvuutensa. Toisessa akrokohdassa nähdään taas ihan hyvätasoista suoritusta, mutta voi että mitä alastuloja! Volteista lähes jokainen koskee mattoon ja muutaman flikinkin alastulo saa sydämen hyppimään. 
Basketeissa joukkue esittelee kaksi toe touchia ja kaksi jalanheittotuplaa, joiden yhdistelmä ja esittäminen ei ehkä ole kaikkein parhaiten suunniteltu, koska tässä selvästi helpompi heitto vie toisilta huomiota. Seuraava pyramidisarja on hieman epäsiisti ja helppotasoinen, koska sen suorittaa vain yksi ryhmä. Viimeiset stuntit - kaksi stretchia ja bow n arrowta - menevät siististi ylös ja alstulotkin ovat onnistuneet. Myös tämän joukkueen tanssi on mukavaa katsottavaa, koreografia on vauhdikasta ja näyttää hyvältä!
Tällä joukkueella oli ihan hyvä, perussiisti ohjelma, jonka vaikeustaso ei kuitenkaan kohonnut lähellekään suomalaisia. Koreografiaan ja sen toimivuuteen oli selvästi panostettu paljon ja muut osa-alueet meinasivat jäädä vähän vähemmälle tämän takia. Myös pyramidit olivat pieni pettymys, koska niitä nähtiin matalla vaikeustasolla vain kerran ohjelman aikana. Silti puhdas suoritus, johon joukkue voi olla varmasti tyytyväinen. 




5. Twisters Cheer Elite, 62,67p
Ohjelma alkaa vauhdikkaalla osuudella, jossa nähdään mm. erittäin korkeat ja hyvät hypyt. Tämän jälkeen jatketaan huudolla, jonne on mahdutettu akrobatiaa, stuntteja ja kolmikerroksinen. Tyyli on hyvin erilaista kuin täällä Suomessa, mutta esimerkiksi keskimmäinen vaikea akrobatiasuoritus näyttää hyvältä. Harmillisesti joukkueen big-a jää kyllä täysin epäpuhtaaksi ja huonoon asentoon. Tästä jatketaan juniorityyppisiin avustettuihin voltteihin, joista ylösmeno spagaattiin kakkoskerroksen olkapäille. 
Myös TCE tekee pyramidit vain yhdellä ryhmällä joukkueensa vähän osallistujamäärän takia, joka on harmi. Seuraavassa sarjassa nähdään mm. tictoc-stretchit ja vaa'at, joista kahdella ryhmällä alastulo tuplakierteillä. Akrobatiassa ei nähdä muuten mitään ihmeellistä, mutta joukkueen 'tähti-akroilija' heittää kyllä hienoja sarjoja tiuhaan tahtiin ja propsit niistä! Seuraavassa kohdassa nähdään basketeissa jalanheittotuplaa ja kolme kerävolttia - kohta näyttää koreografisesti hienolta, sillä näin vähälle ihmismäärälle on usein vaikea suunnitella tällaiset kohdat näyttämään hyvältä. Astumalla reisipyramidit olivat mukava yllätys, kiva että näin pienelläkin joukkueella on saatu kaksi ryhmää samaan aikaan ylös! Tanssi oli omaan makuuni hieman liian erikoinen, mutta lopetuksesta pidin.
Tämäkin joukkue jää armotta suomalaisten jälkeen taidoissa ja on vaikeaa vertailla ryhmää, jossa on paljon vähemmän ihmisiä, muihin. Koreografia näytti jälleen tälläkin joukkueella hyvältä ja oli mukavaa nähdä puhdas ohjelma. Joukkueella on hyvä taitotaso, mutta olisi hauska nähdä TCE:ltä 20 hengen esitys joskus. 

24 kommenttia:

  1. Tiedätkö mitä tarkoittaa tuloksissa lukenut set-up overtime, joka oli mm. twisterseillä?

    VastaaPoista
  2. Anonyymi - EM-sääntöjen mukaan ohjelman täytyy alkaa 30sek päästä siitä, kun ensimmäinen joukkueen jäsen astuu kisamatolle. Joukkueet joilla on tämä vähennys, ovat käyttäneet valmistautumiseen siis liikaa aikaa.

    VastaaPoista
  3. No kai se on ylläri, että alkaa huudolla nämä ohjelmat? ICUn kisoissahan huuto on erillinen kategoria pisteytyksissä ja sen takia varmaan kaikki (pikemminkin seniorijoukkueet) aloittavat huudolla. Minun mielestäni ohjelma on parempi jos sen aloittaa huudolla.. ei tarvitse kuunnella enää keskellä ohjelmaa hengästynyttä mongerrusta.

    Ja en ymmärrä miten kaikki jaksaa sitä ainaista "ohjelma ei ole muuttunut mihinkään niistä ja niistä kisoista"? Yleensä monilla yksi kisakausi menee niin, että on lähes sama runko kaikissa kisoissa ja sitä sitten monesti vaikeutetaan ja vaihdellaan joitakin asioita. En nää siinä mitään pahaa jos joukkueella on sama runko seuraavissakin kisoissa? Eri asia on sitten jos ohjelma on aivan täysin sama joka kisoissa. Yleensä sitten sinne SM-karsintoihin muutetaan ohjelma uudeksi. Sehän nyt olisi aivan järjetöntä vaihtaa kisoista kisoihin täysin erilainen ohjelma ja tunkee sinne kaikki maailman kierteellä ylösmenot yms. Silloin saisi yleisössä varmaanki katsella aika epäpuhdasta suoritusta ohjelmassa ja näitä ikäviä vaarallisia alastuloja, mitä mielestäni oli aivan liikaa viime kisoissakin.

    Sanoitkin aikasemmin näiden olevan vain sinun mielipiteitäsi, joten nämä ovat minun mielipiteitäni. :)

    VastaaPoista
  4. millä perusteella sanot että eliten stuntit/pyramidit ovat helppoja???????? Perusteluja kaipaisin, koska mielestäni puolikierteellä reitteen heittäminen ei tosiaan ole helppoa

    VastaaPoista
  5. Olikin jo arvattavissa, että tänne tulee jälleen ristiriitaista kommenttia MINUN mielipiteistäni...

    Anonyymi 1 - En sanonut missään vaiheessa, että huudolla aloittaminen olisi mielestäni typerää. Toistan vain itseäni jatkuvasti kommentoidessani ohjelmia tyyliin "joukkue aloittaa huudolla", joten kunhan lisäsin lauseeseen vain, että aloitustapa ei ollut yllätys. Olen itse samaa mieltä, että on selkeämpää ja mukavampaa kun huuto on ohjelman alussa.

    Ja tuosta ohjelman rungosta sen verran, että esimerkiksi Elite on kisannut sillä jo SM-karsinnoista asti, eli viime vuodesta. SM-kisoista taas näihin PM-kisoihin oli lähes puoli vuotta ja kisakausi on täysin eri, joten olin odottanut uutta ohjelmaa. Nimenomaan tässä on siis koko kilpailukausi vaihtunut ja edelleen mennään hyvin samantyyppisellä ohjelmalla. Pian luvassa ovat myös EM-kisat ja epäilen, että joukkue lähtee sinnekään muuttamaan ohjelman rakennettaan kovasti.

    Tässä tilanteessa oli kuitenkin varmasti etunsa sillä, että ohjelman pohja oli näin samanlainen - Elitehän oli ainoa suomalainen, joka sai suoritettua ohjelmansa puhtaasti ja hyvä niin. Oma mielipiteeni on kuitenkin edelleen se, että tykkään katsoa mahdollisimman paljon uutta joka kisoissa.

    Anonyymi 2 - Olen itse sitä mieltä, että Eliten stuntit ovat kovatasoisia mutta pyramideissa heillä on vielä parannettavaa. SM-kisoissa heidän 2-1-1 oli hieno, mutta näissä kilpailuissa sitä ei ilmeisesti saanut tehdä (tai se muuten vain jätettiin pois), joten kolmikerroksisten pyramidien taso ei ollut kovin korkea. En pidä puolikierteellä reiteen heittämistä mitenkään kovin vaikeana tai erikoisena, mutta toisaalta esimerkiksi NL kiipesi sinne - joten onhan tämä aina parempi. Kuitenkin pyramideissa Elite ei vielä erotu oikeastaan muista ja pärjää niissä huonommin, kuin muissa osa-alueissa.
    En myöskään väittänyt, että joukkueen stuntit olisivat helppoja vaan niitä oli selvästi helpotettu SM-kilpailuista. (puolikierre tictoc-stretchit > tictoc-stretchit, 6 ryhmän scalet > 6 ryhmän vaa'at) En edelleenkään kiistä etteikö joukkue olisi kova, mutta olin vain yllättynyt osasta muutoksista. Edelleen joukkue on naisten sarjan suosikkini ja ehdottomasti sen kärjessä.

    Edelleenkin kyse on vain yhden, ei mitenkään tuloksiin vaikuttavan ihmisen henk. koht mielipiteistä, joten toivon että osaatte ottaa ne vastaan asiallisesti ja rauhassa.

    VastaaPoista
  6. Eikö se olisi järkevämpää laskea kisakausi nimenomaan SM-karsinnoista?:) koska siitähän se kaikki lähtee? SM-karsinnat - pääsetkö SM-kilpailuihin? - SM-kisat - selviää pääsetkö edustamaan Suomea kansainvälisiin kisoihin - ja sitten taas alusta SM-karsinnat jne :) näin ainakin edustusjoukkueilla luulisin olevan?

    VastaaPoista
  7. Anonyymi - Totta puhut! Uusi kisakalenteri sekotti kokonaan pääni ja mietin taas kausia vain vuoden mukaan. Kiitos :)

    VastaaPoista
  8. Haha repesin tolle "miten ihmeessä naisten a-joukkueella voi tippua puoliväli" - Sitä sun pitäis kysäistä myös Gorilloista niiden MM-ohjelman tiimoilta, miten se puoliväli ny tipahtaa kovassa ki8satilanteessa ;D . Höpsö olet, kaikki jotka tätä harrastaa tietää, että laji on herkkä ja syitä epäonnistumiseen on varmaan useita. Ei pahalla :).

    VastaaPoista
  9. Teethän junioreiden Nordic Open sarjasta saman?:)

    VastaaPoista
  10. Voisitko jaksottaa/kappalettaa kirjoittamaasi teksiä, niin sitä olisi helpompi lukea.

    Nyt se on pitkää pötköä loppuun asti! :)

    VastaaPoista
  11. Anonyymi 25. toukokuuta 2011 23.17 - Kyllä, mutta kelasin joka tapauksessa tuon kohdan ensimmäistä kertaa katsoessani varmaan 10krt, koska tuo pudotus näyttää äärimmäisen mahdottomalta :D Olen sitä mieltä, että ns. minitasolle tehtävät jutut nyt pystyy pitämään siellä ylhäällä ihan miten päin vain. Tässä kuitenkin nostajina on vielä kolme ihmistä, eikä vain yksi, kuten olkapääseisonnoissa.

    Anonyymi 26. toukokuuta 2011 0.14 - Varmasti jossain vaiheessa!

    Anonyymi 26. toukokuuta 2011 9.10 - Done!

    VastaaPoista
  12. ihan täsmennykseksi: näissä kisoissa ja EM ei saa tehdä 2-1-1 sun muita yhtä "korkeita" pyramideja. Tästä varmaan johtuu ettei pyramidit kenelläkään naisten joukkueella olleet päätä huimaavia. Elitellä kuitenkin selvästi parhaat.
    Itse sain tekstistäsi käsityksen että vähättelet Eliten taitoja nostoissa yleensäkkin. Kun katsoo muiden edustusjoukkueiden nosto tasoa, ei voi muuta kuin hävetä heidän puolestaan.. Ei siinä WF:t tekivät vaikeita juttuja, mutta pliiiiiis ei liian vaikea ohjelmakaan ole hyvä. Ohjelma näytti rankalta ja vaivalloiselta

    VastaaPoista
  13. Anonyymi 26. toukokuuta 2011 11.12 - Kisoissahan oli kielletty ainoastaan 2-1-1, koska esimerkiksi Eliten loppupyrtsi kuitenkin oli sallittu ja tästähän on tapeltu kisasäännöissä jo monta vuotta, että onko se nyt sallittu vai ei. Hienoja pyramideja voi kyllä tehdä näilläkin kisasäännöillä.
    Lue ylläolevista kommenteistani mielipiteeni Eliten ohjelmasta, en jaksa toistaa itseäni koko ajan. Siinä olen samaa mieltä, että WF:llä oli ajoittain selvästi heidän tasolleen liian vaikea ohjelma.

    VastaaPoista
  14. mua naurattaa tässä nyt se, että taas näihin kommentteihin tulee jotkut elite-fanit ja heittämällä hac-tyypit raivoissaan kommentoimaan jotain :D tuollahan lukee selvästi, että tässä on nyt kyse vaan omasta mielipiteestä ja musta on hassua, että joku jaksaa välittää jonkun sanomisista noin paljon. kaikilla ei ole samoja näkemyksiä ohjelmista ja mun mielestä pitäis ns. antaa ihan rauhassa sanoa ohjelmista sen, mitä haluaa.
    itse mun mielestä on just mielenkiintosta lukea eri ihmisten kommentteja ja mielipiteitä, sillä ihmiset näkee ohjelmat eri tavoilla.

    kiitti kommenteistasi, oli ainakin musta kiva lukea :) ja ois tosiaan ihan kiva nähä samanlaiset myös esim. ainakin nordic openista!

    VastaaPoista
  15. Joo olis mahtava saada Nordic Openista samanlaiset!

    VastaaPoista
  16. "millä perusteella sanot että eliten stuntit/pyramidit ovat helppoja???????? Perusteluja kaipaisin, koska mielestäni puolikierteellä reitteen heittäminen ei tosiaan ole helppoa"

    Jatkan vielä elitestä, eli Mun mielestä on myös kiva lukea arvosteluja, itse halusin niihin vain lisä täsmennyksiä juuri tuon pyrtsi asian suhteen. Eli en mielestäni alkanut _raivoissani_ kommentoimaan mitään.
    Pointti oli se että oma mielipide on ettei eliten kaikki pyrtsit ollu helppoja yms.... Ja halusin tietää miksi blogin pitäjän mielestä ne ovat helppoja. Sen kummemmasta ei ollut kyse.

    Okei jotkut voivat saada kommentistani kuvan, että olen raivoissani laittanut monta kysymysmerkkiä kysymykseni perään. mutta halusin vain ilmaista kysymysmerkeillä ihmetykseni asiasta.

    Anonyymi 26. toukokuuta 2011 12.03 sinun kommentistasihan saa kuvan "joku jaksaa välittää jonkun sanomisista noin paljon. "
    ja sinähän siis _et_ välitä vai nyt yhtään? ;
    "mun mielestä pitäis ns. antaa ihan rauhassa sanoa ohjelmista sen, mitä haluaa."
    Omasta mielestäni minä ihan rauhassa tässä sanon ohjelmista _oman_ mielipiteeni. eli kaikki saavat rauhassa sanoa sen, mitä haluaa? eikö?

    ihan turha tulla valittamaan tollasesta turhasta asiasta koska mekin täällä vain sanomme omia mielipiteitämme. piste. toivottavasti asia tuli selväksi, eikä aleta taas jauhamaan kuinka "hac"laisethan ne täällä tietenkin puolustelee..



    t. Elite-fani

    VastaaPoista
  17. May Maddnesseistaki ois kiva jos tulis arvostelut?=)

    VastaaPoista
  18. Yks mielenkiintoinen juttu olis myös kuulla tuomariarvio Open-sarjojen tiimoilta ja nimenomaan junnusarjasta, sillä ainakin mä mietin millä perusteella DT:n junnuilla ollut 2-1-1 ylimeno oli sallittu, kun 2-1-1 pyramidi on ECA:n säännöillä kielletty... Lähinnä ihmetyttää tässä linjaus, sillä esim Suomen säännöillä kun aikuiset saa tehdä 2,5-pyrtsejä, niin junnut saa tehdä 2,5-korkeita käyttöjä... Nyt ilmeisesti ECA:n säännöillä junnut saa tehdä käyttönä vaativampia pyramideja kuin aikuiset! Outoa... Itse en tykännyt DT:n ylimenosta, ei näyttänyt _niin_ hienolta ainakaan mun silmään, lähinnä tässä mietityttää se, että sitten kaikki meidän kovat naisten joukkueet oli joutuneet ottaan pysyvänä pyrtsinä 2-1-1:set pois, kun ECA:n säännöt ne kieltää - Ja pysyvänä pyrtsinä se on sairaan hieno.

    VastaaPoista
  19. voisko saaada nordic open arvosteluja.. olisi kiva kuulla muidenkin kuin oma mielipide joukkueiden ohjelmista? mielestäni meinaan hieman epäsiistejä kärkikolmikossakin.

    VastaaPoista
  20. Muakin jäi häiritsemään just toi kommentti ettei pyramidit ollu Elitellä vaikeita, kun esim. puolikierteellä ylös ei tehnyt varmaan kukaan muu ja se on kyllä vaikea. Myöskään lopun pyrtsiä ei tee muut ja siinäkin 18 ihmisen pitää mennä samaa aikaa jotta pyrtsi napsahtaa. Eli ainakin mun mielestä ne on ihan kohtuuvaikeita. Huudossa oli ihan perus iso-A:t, mutta nekin voltilla ja huudossa kuuluukin olla yksinkertainen koreografia (näin on sanonut mm. muutama tuomari). Ymmärrän että on kyse omasta mielipiteestä jne, mutta ainakin mä oletan että blogin pitäjän pitäis osata vähän enemmän miettiä että mitä sananvalintoja käyttää :)

    VastaaPoista
  21. Eihän ne pyramidit ollut vaikeita Eliten ohjelmassa. Miksi tätä ei voi myöntää vaan pitää taas kerran puolustella.

    Kaikki varmasti odottaa Eliteltä paljon parempaa ja näyttävämpää, koska kaikki ainakin näyttävät hehkuttavan että he ovat Suomen paras naistenjoukkue. Tottakai niitä voi arvostella tuosta, jos tekevät tuon tasoisia pyramidia tai laskevat tasoaan. Tietysti myös vaikuttaa kilpailun taso siihen, mutta aina pitäisi parantaa jokaisesta kisaohjelmasta ylöspäin EI alaspäin...

    VastaaPoista
  22. Minun mielestä tason nostoa pitäisi vaatia erityisesti kaikilta muilta naisten joukkueilta, sillä Elite on lähes kaikilla osa-alueilla muita ainakin vähän edellä.

    VastaaPoista
  23. samaa mieltä edellisen anonyymin kanssa.
    kukaan muu naisten joukkue ei tee samantasoista ohjelmaa kuin Elite. Joten miten te hyvät ihmiset voitte väittää Eliten ohjelman olevan helppo?????? Tehkää ite perässä nii voitte sanoo et pyrtsit on helppoja.

    Eihän eliten pääkisat varmaan olleetkaan nämä pm kilpailut. joten tuskin mitään vaikeita nostoja heidän valmentajat sinne halusivatkaan. Em kisoihin elite varmasti tekee jotain parannuksia. tosin en tiedä kuinka kunnianhimoisia pyramideja lähtisivät tekeemään. pääasia kuitenkin on että nostot onnistuvat, eikä niin että on juokkueelle liian vaikea ohjelma ja puolet tulee alas

    VastaaPoista
  24. Olisi kiva saada niitä nordic open arvosteluja myös :)) ainaki sennujen kärki 3 löytyy youtubesta muista en tiedä

    VastaaPoista