lauantai 14. toukokuuta 2011

Nordic Open ja PM-kilpailujen tulosveikkauksia



Alla hieman cheer-sarjojen sijaveikkauksia ensi viikonlopun kisoista. Huomatkaa, että nämä perustuvat lähinnä viime SM-kisoihin, muihin saavutuksiin ja ihan siihen, että mitä joukkueelta itse odotan.


Nordic open, juniorit
1. Northern Lights Pearls - Joukkue sijoittui koko sarjasta parhaiten joulukuun SM-kisoissa ja silloin esitti vaativan ja näyttävän ohjelman. Uskon, että Helmien taso on noussut entisestään ja kisoissa nähdään vieläkin hienompi suoritus. NL:n junnuilla ovat kaikki osa-alueet tasavahvoja ja tällä varmasti napataan kisoissa hyvät pisteet.
2. Funky Team Wild Sparkles - Joukkueella on varmasti tahtoa näyttää osaamisensa, erityisesti hieman SM-kisoissa heikomman menestyksen takia. Tytöillä on varmasti vauhdikas ohjelma täynnä erilaisia juttuja ja ainakin puhtaalla ohjelmalla menestyvät varmasti hyvin. WS on ainakin kuulemani mukaan kehittynyt viime kisoista paljon ja saanut erityisesti paljon akrobatiaa lisää.
3. Turun Cheerleadingseura Tigers - Tämä joukkue on kehittynyt viime vuosien aikana erittäin paljon ja uskon, että tytöt tulevat menestymään hienosti jatkossa. Esittivät joulukuussa erittäin hienon ohjelman ja ovat varmasti kehittyneet vielä tästäkin. Odotan puhdasta ja siistiä ohjelmaa.
4. West Coast Vikings Iron
5. Dream Team Tigercats
6. Spirit Shakin' Blizzard
7. Power Cheer Cougars
8. Northern Lights Crystals
9. Funky Team Surprise
10. Cheer Team Phoenix Tweeties


Nordic Open, seniorit
1. Golden Spirit Angels - Sarjan ainoa ns. menestynyt a-joukkue, joten todella ihmettelisin jos voittoa ei tulisi. Toivon joukkueen näyttävän tällä kertaa puhtaan ohjelman, koska sitä ei olla Enkeleiltä nähty nyt pitkään aikaan. Muuten uskon ohjelman olevan kovatasoinen ja siisti.
2. Twisters Cheer Elite - Katsottuani joukkueen viime viikonlopun SM-ohjelman Youtubesta, luulen että tytöt voivat pärjätä hyvin. Ohjelma ei riitä Enkelien tasolle, mutta puhtaasti suoritettuna sillä luultavasti päästään mitaleille. Koreografia on hyvinsuunniteltua, vaikkakaan esimerkiksi pyramidit eivät yllä läheskään suomalaisten tasolle.
3. Tampereen Pyrintö Flames - Joukkue pärjäsi viime karsinnoissa hyvin erittäin siistillä, mutta helppotasoisella ohjelmalla ja luulen, että samalla tyylillä pääsee näilläkin kisoissa pitkälle. (Sarjan vaikeustason ollessa niin matala) Toivon, että joukkue on hieman saanut nostettua vaikeustasoaan, tekemättä kuitenkaan liian vaikeaa ja epäsiistiä ohjelmaa.
4. HAC Enchanted
5. Gothenburg Cheer One Wildcats
6. NL Topaz
7. Sbandy Dragons / SDC Seniors


Nordic Championships, cheer all-female
1. Northern Lights Diamonds - Vaikka joukkue ei oma henkilökohtainen suosikki olekaan aikaisemmin ollut, yllätyin todella paljon miten paljon Timanttien taso oli MM-kisoihin noussut, hienoa työtä! Ohjelmaa oli saatu siistittyä todella paljon ja jos sama jatkuu vielä näihinkin kisoihin, niin uskon oululaisten vievän kirkkaimman mitalin. Odotan puhdasta ohjelma ja varmaa suorittamista.
2. HAC Elite - Tytöillä on varmasti kova voitontahto SM-kisojen pienten epäonnistumisten jälkeen, enkä pidä siis mahdottomanakaan että onnistuneella suorituksella parempikin sijoitus olisi mahdollinen. Ohjelman runko on ilmeisesti sama kuin joulukuussa, pienillä muutoksilla. Tytöt ovat erittäin taitavia ja ohjelma on nopeatempoinen, mutta joukkue ei kuulemma ole kaikilla osa-alueilla juurikaan kehittynyt. Akrobatiaa joukkueelta löytyy kuitenkin huima määrä ja tahti on erittäin kova.
3. Funky Team Wild Flyers - Tämäkin joukkue on kehittynyt viimeisten vuosien aikana hurjaa vauhtia ja ilmeisesti lähdössä PM-kisoihin lähes kokonaan uudella ohjelmalla. Vaikeustasoa on varmasti viime kisoista nostettu, mutta toivon joukkueen myös saaneen samalla lisää siisteyttä ja perustiukkuutta. Innolla odotan tämänkin joukkueen esitystä ja toivottavasti luvassa on puhdas ohjelma.
4. Twisters Cheer Elite
5. Haninge Cheer Elite Hurriganes


Sekasarjasta minulle ei ole sen kummempia veikkauksia, koska en ollenkaan tiedä mikä joukkue ruotsilta on tulossa Xray:n vastaksi.


Myöhemmin tänään tai ainakin viikonlopun aikana julkistan tänne myös May Madness -kilpailujen veikkaukseni.

13 kommenttia:

  1. Voisitko mitenkään sijaveikata myös "mm-kisoihin" osallistuvia joukkueita? Myös minejä? Pliis!

    VastaaPoista
  2. ootko vitun sekasi ku sanot että diamonds voittaahahah oot selvästi joku .. en sanokkaa mitää

    VastaaPoista
  3. Ja siellä selvästi joku herneen nenäänsä vetäissyt HAC:lainen :) Nämähän ovat blogin kirjoittajan omia mielipiteitä ja tottakai kommentoida saa, kunhan tekee sen asiallisesti. Ikävää tuollainen henkilökohtaisuuksiin meneminen ja surullista, että juuri tuollaista on suomalaisten cheerleadereiden käytös/suhtautuminen kilpakumppaneihinsa. :/

    Blogin kirjoittajalle tsemppiä ja kiitos mahtavasta ja monipuolisesta cheer-blogista, jatka samaan malliin!

    -Tsiippari Helsingistä

    VastaaPoista
  4. Minun mielestäni on surullista että aina kun on eri mieltä asioista niin syytetään heti että joo siellä taas puolustellaan omaa seuraa jne.. Minä en ole HAC:stä mutta olen silti sitä mieltä että Elite on parempi kuin Diamonds.
    En tiedä kumpi on kehittynyt enemmän, mutta Diamonds oli lähtötasoltaan heikompi, joten voi hyvin olla että he ovat kehittyneet enemmän. Varmaa tietoa on, että myös Elite on kehittynyt, esim akroa on tullut lisää (kierrevolttejakin nykyään kaksi) ja kuulemma nyt he haluavat panostaa siisteyteen mikä SM-kisoissa oli vähän heikompaa.
    Mutta ensi viikonloppuna se sitten nähdään ja spekulointi voidaan jättää sikseen!

    VastaaPoista
  5. Voi tsiisus taas teitä! Varmasti jokaisella on se oma lempparijoukkue, mutta itsestään voi tehdä pellen monella tapaa - Kuten esim juurikin noin asiattomasti kommentoimalla! Mun suosikkijoukkue on Timantit (ja ei, EN ole itse siinä seurassa), mutta tällä kertaa veikkaan voittajaksi Eliteä, koska ovat voineet rauhassa valmistautua PM- ja EM-kisoihin niillä säännöillä... Luulen, et NLllä ei aika riitä muokkaan mm-ohjelmaa (erojahan löytyy säännöissä todellakin! Ihan ajasta ja joukkuekoosta lähtien) niin, et siitä ehtis saada varman :(, tai näin mä veikkaan.

    Paras varmasti voittaa ja toivon, että jälkeenpäin ei taas kukaan märise netissä kuukausitolkulla, kun on menny tulokset omasta mielestä väärin ku oma lemppari ei oo voittanutkaan, vinvink ;). Tämähän tuntuu olevan erityisesti ongelma sillon, ku hesalaiset ei voita, onhan tää nähty vuosien varrella sen verran monesti...

    VastaaPoista
  6. Samaan surulliseen sarjaan menee myös ainainen helsinkiläisten joukkueiden dissaaminen :) Totta kai siitä tulee spekulaatiota, koska Helsingistä suoraan sanottuna tulee kovimmat seurat ja myös ne suurimmat, jolloin faneihin mahtuu vaikka minkälaisia puolustajia, myös niitä asiattomia ja ajattelemattomia.

    VastaaPoista
  7. Ei siinä oo mitään spekuloimista, Suomessa on neljä suurta seuraa, joista kolme Helsingissä ja yksi Oulussa - Tottakai suurissa seuroissa on eniten harrastajapohjaa ja sitä kautta myös hyviä tyttöjä, joita valita edustusjoukkueisiin.

    Se on tosin ihan totta, että helsinkiläiset ei osaa hävitä suurimmaksi osaksi lainkaan oikein, tai siellä ei nuoria valmenneta siihen - Kilpailuissahan on aina kaksi mahdollisuutta, joko voittaa tai hävitä, ja molempiin tilanteisiin pitäisi valmentajan osata joukkuettaan valmentaa. Pahimmat itkut nettifoorumeilla on itketty niinä vuosina, kun Oulu ja Turku on voittaneet naisten sarjan, valitettavasti. Eli tätä kautta se kuva kyllä hesalaisista on syntynyt, ainakin mulle joka on lajia seurannut suht pitkään... Eli ei niitä hesalaisia dissata ;)... Saapa nähdä mitä siitä tulee, kun vaikkapa Jags joku vuosi vie kullan keski-Suomeen. Sinnekin se on jonain vuonna varmasti tervetullut!

    VastaaPoista
  8. Olen myös seurannut lajia jo todella pitkään, ja olen vahvasti sitä mieltä että juuri tuollaiset ennakkoluuloiset ihmiset niitä helsinkiläisiä dissaavat. Uskon ja tiedän, että myös helsinkiläisseuroissa kasvatetaan sekä voittamiseen että häviämiseen ja hyvään käytökseen, löytyyhän nämä kohdat jo pelkästään kilpailusäännöistä.
    Sen sijaan minulla on enemmän kuin paljon kokemuksia siitä, kuinka pienemmät seurat haukkuvat helsinkiläisiä ylimielisiksi ja haukkuvat heidän ohjelmia yms, vain koska he ovat Helsingistä. Tätä ainakin minä kutsun dissaamiseksi.
    Toki mitali saa aina mennä sinne minne se kuuluu, mutta ei voi myöskään kieltää etteikö lähivuosina olisi tapahtunut mielenkiintoisia vähennyksiä yms.

    VastaaPoista
  9. Kuulin että Smash Tigerseillä on kisajoukkue, joka on koottu uusista ja kokemattomemmista harrastajista ja että suuri osa viime vuonna kisanneista ei ole nyt ollenkaan kilpailemassa. En tiedä onko tämä totta ja miksi he tekisivät niin, mutta näin olen kuullut.

    VastaaPoista
  10. Anonyymi kirjoitti...

    Kuulin että Smash Tigerseillä on kisajoukkue, joka on koottu uusista ja kokemattomemmista harrastajista ja että suuri osa viime vuonna kisanneista ei ole nyt ollenkaan kilpailemassa. En tiedä onko tämä totta ja miksi he tekisivät niin, mutta näin olen kuullut.




    ^ tuohon sanoen, että he halusivat kisakokemusta uusille, ennen sm-kisoja.

    VastaaPoista
  11. ^^ ja tuohon vielä pakko lisätä, et jos oon kuullu oikein, niin aika moniki joukkue on tekemässä just noin eli laittaa pm tai openiin myös varamiehiä kisaamaan, et sais kaikille kisakokemusta...

    VastaaPoista
  12. olis kiva saada mahd. pian arvosteluja PM, sekä nordin open joukkueista! ainakin kolmen kärjet olisi kiva lukea :)

    VastaaPoista
  13. joo arvostelut olisi huippuja!

    VastaaPoista