maanantai 2. toukokuuta 2011

MM-kisojen tulokset ja jälkipuintia

MM-kisat on nyt taas käyty läpi ja vuorossa on hieman pohdintaa kisoista ja maiden ohjelmista. Kisat olivat aikaisempiakin vuosia kovatasoisemmat ja vaikka Suomen edustajilta hienoja ohjelmia nähtiinkin, niin valitettavasti suoritukset eivät tällä kertaa suurilla joukkueilla riittäneet mitalikolmikkoon asti. Isäntämaa USA hallitsi jälleen vahvasti sarjojen ykköspaikkaa, mutta joutui kuitenkin väistymään Mikan ja Mijan alta pois paristunt-sarjassa, josta kotiin tuleva MM-mitali on Suomen ehdottomasti suurin ja hienoin saavutus kansainvälisistä kilpailuista ikinä. 






Paristunt -sarja
1. Suomi 661,5 pistettä
2. USA 648,5 pistettä
3. Slovenia 601,5 pistettä


Sarjan piste-erot ovat suht pieniä, mutta mielestäni ohjelmia katsoessa sijoitukset ovat täysin selkeitä ja mitalit ovat lähteneet oikeisiin osoitteisiin. M&M ohjelma oli pienistä epäsiisteyksistä huolimatta puhdas ja he todellakin ansaitsivat kultansa. On upeaa, että näinkin pienenä maana Suomi on nyt varmasti jäänyt kaikkien mieleen tämän saavutuksen myötä ja voi vaan toivoa, että Mika ja Mija jatkaisivat vielä yhdessä stunttailua. USA:n ohjelma oli myös haastava ja hieman kiinnitti silmään se, että ohjelmasta löytyi erittäin paljon samoja elementtejä, kuin Suomen parilla oli/on ollut. Toisaalta pienten sarjojen ongelmana varmasti jossain pisteessä on se, että samoja juttuja tulee väkisinkin. 
Myös Slovenian ohjelma oli todella vauhdikas ja täynnä erilaisia kikkailuja ja pisteisiin on varmasti vaikuttanut heti alun double-upin epäonnistuminen ja hieman epävarmampi ote. 






Ryhmästunt -sarja:
1. USA 736,0 pistettä
2. Norja 701,0 pistettä
3. Mexico 645,0 pistettä
----------------------------
6. Suomi 579,5 pistettä


Ryhmästunt-sarjassa nähtiin huimia ohjelmia ja vaikka NL:n ryhmäkin suoritti ohjelmansa puhtaasti, se ei riittänyt kärkipaikoille. Ohjelma oli selvästi paremmin sijoittuneita joukkueita hidastasoisempi, helpompi ja siinä vietettiin turhan paljon aikaa alhaalla, joka on kisoissa yksi tärkeä arvosteluperuste. Tytöt voivat kuitenkin olla ylpeitä ohjelmastaan ja toivottavasti heidänkin porukkaansa nähdään vielä kisaamassa yhdessä.
USA:n ohjelma oli erittäin kovatasoinen ja täynnä varmaa osaamista. Ryhmän tekniikat näyttivät erittäin hyviltä ja joukkue sai ohjelman näyttämään helpolta. Lyhyeen ohjelmaan oli saatu mahtumaan paljon eri tekniikoita ja missään vaiheessa ei jääty odottelemaan turhaan.
Myös Norjan ohjelmasta löytyi paljon erilaisia elementtejä ja erityisesti kaikki huimat full-upit tekivät vaikutuksen. Meksiko taas onnistui ohjelmassaan hyvin, vaikka kahden kärkeen verrattuna esitys oli selvästi tätä helpompitasoinen.






Cheer naiset
1. USA 741,0 pistettä
2. Norja 598,0 pistettä
3. Ruotsi 556,5 pistettä
4. Suomi 524,5 pistettä


Naisten sarjassa USA vei jälleen todellisella murskavoitolla kultamitalin itselleen. Joukkueen ohjelma oli aivan uskomattoman hieno ja taso on jo viime vuodesta noussut huimasti, vaikkakaan pyramidien osaaminen ei vieläkään ole jenkkinaisilla vielä huipputasoa. Naapurimaamme Norja ja Ruotsi ylsivät myös tällä kertaa korkeammille sijoituksille, joka ainakin minulle oli henk. koht pieni pettymys, sillä pohjoismaiden kuninkuus olisi ollut mukava saada. Ohjelmat eivät kuitenkaan olleet mitään ylitsepääsemättömän vaikeita ja luulen, että puhtaalla ohjelmalla Timantit olisivat yltäneet ainakin pronssille. Suomen naisten ohjelmassa nähtiin taas siis valitettavia pudotuksia, jotka veivät mahdollisuuden parempaan sijoitukseen. Ohjelma oli kuitenkin parempi kuin olisin joukkueelta osannut odottaa ja epäpuhtaudet huomioonottaen sijoitusta voidaan pitää hyvänä. Toivottavasti ensi vuonna saataisiin sitten taas se ICU-mitali takaisin!






Cheer sekajoukkueet
1. USA 708,0 pistettä
2 Thaimaa 680,5 pistettä
3. Taiwan 663,5 pistettä
----------------------------
7. Suomi 613,0 pistettä


Sekasarjan kärkipaikan vei jälleen odotetusti team USA onnistuneella ja vaikeatasoisella ohjelmallaan. Thaimaa sijoittui tämän jälkeen reilun kahdenkymmenen pisteen taakse toiselle sijalle ja ohjelmassa nähtiin tuttuun tapaan entistäkin huimempitasoisia pyramideja. Mikä oli mukava nähdä, niin Thaimaan paristunttitaso oli hieman edellisiä vuosia parempi, vaikka siltikin tässä jäätiin voittajista auttamatta jälkeen. Joukkueen tulisi saada pyramideja lukuunottamatta kaikkia muita osa-alueita vahvemmiksi, jotta jenkit voitaisiin syrjäyttää pois kuningaspaikaltaan.
Uutena tulokkaana 3. paikan vieneen Taiwanin ohjelma oli todella näyttävä ja ainakin itse yllätyin taas erittäin positiivisesti heidän suorituksestaan. Pidin heidän ohjelmastaan oikeastaan Thaimaata enemmän - suoritus oli tasaisempi, eikä missään osa-alueissa näkynyt samalla tavalla puutteita. 
Gorillat jäivät tällä kertaa vähän kauemmas mitalisijoista, mutta ohjelmasta voidaan silti olla ylpeitä ja sijotus on näin kovatasoisessa sarjassa hyvä. Jos olette pisteitä katsoneet, niin Suomi on 7. sijallaan saanut selvästi enemmän pisteitä kun naisten sarjan 2., joten kyse on todella tiukasta taistelusta. Piste-erot edes mitalisijoille eivät ole suuret. Hieman kaivamaan jäi ohjelmassa yhden puolivälin epäonnistuminen ja olisi ollut mielenkiintoista tietää, että mille sijalle ohjelmalla olisi sen onnistuessa ylletty. Joka tapauksessa olen erittäin tyytyväinen joukkueeseen - sen taso on jo v. 2009 MM-kisoista noussut aivan huimasti ja Gorillat ovat saaneet suorituksiinsa paljon varmuutta ja siisteyttä. 


Tanssi
1. USA 662,0 pistettä 
2. Japani 645,0 pistettä 
3. Mexico 619,0 pistettä
4. Kroatia 595,0 pistettä 
5. Suomi 588,0 pistettä


Aiemmista vuosista poiketen Suomi ei tällä kertaa saavuttanut tanssisarjassa mitallia. Dream Teamilla on erittäin kovatasoinen joukkue ja naiset ovat taitavia, mutta jostain syystä mielestäni se kaikkein paras osaaminen jäi nyt välittymättä yleisölle. Koreografia oli melko erikoinen ja ehkä myös sekin vaikutti sijoitukseen jonkin verran, ympäri maailmaa kun tyylit voivat olla hyvin poikkeavia ja tuomarit pitävät erityyppisistä ohjelmista. Silti kuitenkin kiitos tamperelaisille hienosta ja onnistuneesta suorituksesta.


Vaikka tällä kertaa ihan mitalitavoitteisiin ei ylletty, niin mielestäni voimme kaikki olla erittäin ylpeitä maamme edustajista ja heidän saavutuksistaan. Jokainen onnistui kovien paineiden alla mielestäni hienosti ja sijoituksista huolimatta meillä on monta voittajaa. Täytyy muistaa, että taso nousee koko ajan ja piste-erot eivät monissa sarjoissa ole suuria. Nyt vain kaikki joukkueet treenaamaan ahkerasti, niin saadaan ensi vuonna matkaan entistäkin upeammat edustajat ja kivuttua pikkuhiljaa vielä paremmille sijoituksille.

1 kommentti:

  1. Suomen paristuntti oli kyllä mieletön! Sen sijaan vaikka itse harrastan tanssia ja DT on täynnä taitavia tyttöjä (osuin itseasiassa samaan New Yorkin lentokoneeseen heidän kanssaan ;), ohjelma ei ollut ihan samaa tasoa nyt kuin ennen. Tai ei ainakaan omaa silmääni samalla tavalla miellyttänyt :)

    VastaaPoista