keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Esittelyssä Suomen maajoukkueet

SEKAMAAJOUKKUE

Joukkueen koko: 26
Valmentajat: Jarkko Jokinen ja Nita Rikström
Blogiosoite:
 teamfinlandcoed.blogspot.com

Millä mielellä MM-kilpailuihin ja miten valmistautuminen on sujunut?
- Alkuvuodesta harjoitusviikot koostuivat kunto-osuudesta ja uusien elementtien opettelusta. Joukkue on todella motivoitunut ja tekniikat ovat parantuneet huimasti akrobatiassa ja stunteissa. Nyt kunto- ja tekniikkaharjoittelu palkitaan kun taitoja tehdään ohjelmaan ja jaksetaan tehdä useampi ohjelma samoissa harjoituksissa. Kevään flunssakausi iski myös meidän joukkueeseen, mutta varamiehet ovat paikkailleet poissaolevia hienosti ja olemme päässeet tekemään ohjelman osia paljon. Kokonaisia ohjelmiakin on kertynyt jo muutama. Lähdemme kisoihin avoimin mielin. Kaikki odottavat innolla matkaa Jenkkeihin, koska viime vuonna matka peruuntui tulivuoren purkauksen takia.
Pahimmat ja parhaat hetket MM-harjoittelussa kevään aikana?
Pahimpiin hetkiä harjoittelussa on ne, kun koko joukkue ei pääse paikalle sairastumisten tai loukkaantumisten takia. Tässä lajissa jokainen urheilija on tärkeä ja kaikki tarvitaan paikalle samaan aikaan, jotta juttuja voidaan tehdä turvallisesti. Parhaat hetket on varmasti koettu harjoituksissa jossa ohjelma tehtiin ensimmäistä kertaa kokonaan.
Mikä on joukkueen vahvuus MM-kilpailuissa?
- Meidän vahvuus on yhtenäinen joukkue, joka tietää mihin se pystyy. Joukkue on usein parhaimmillaan kisatilanteessa, joten sekin on plussaa.
Tavoite MM-kilpailuissa?
- Tällä kertaa vastustajista ei tiedetä juuri mitään. USA:n sekajoukkueen nimilista ollaan nähty ja odotamme erityisesti  näkevämme heidän ohjelmansa, koska mukana on paljon kovia nimiä. Oma tavoite on tehdä puhdas ohjelma jossa kaikki voisivat nauttia esiintymisestä. Hallitsevana Euroopan Mestarina toivotaan tietysti myös, että oltaisiin Euroopan maista parhaalla sijalla. Moni maa on kuitenkin koonnut maajoukkueen, joten tasoa on vaikea arvioida.
Terveiset suomalaisille cheerleadereille?
- Muistakaa katsoa kisat ICU:n / Varsityn nettisivujen kautta ja kannustaa kaikkia Suomalaisia joukkueita tekemään parhaansa.


NAISTEN MAAJOUKKUE

Joukkueen koko:
30, kisakokoonpanossa 24 urheilijaa
Valmentajat: Sanna Takalahti, Jonna Ruikka ja Katriina Pesonen
Muut jokkueen toimihenkilöt: Joukkueenjohtaja Leena Kaltio
Blogiosoite:

Millä mielellä MM-kilpailuihin ja miten valmistautuminen on sujunut?
- Joukkue lähtee MM-kilpailuihin intopinkeänä, tilaisuus edustaa Suomea MM-kilpailuissa on jokaiselle joukkueenjäsenelle unelmien täyttymys! Koko kevät on tehty hurjasti töitä ja treenitunteja on kertynyt huima määrä. Valmistautuminen on sujunut hyvin, vaikka lähes pari kuukautta tytöt sairastelivat vuoron perään ja aina joku oli poissa treeneistä. Varamiehet korvasivat paikkoja ja aina tehtiin mitä pystyttiin. Muutama ohjelmakohta on vielä epävarma ja niiden suhteen tehdään mahdolliset helpotukset tulevan viikon aikana. Kisakunto ei vielä ole ihan huipussaan, mutta kovasti sitä kohti ollaan menossa ja ohjelma näyttää jo varsin hyvältä.

Pahimmat ja parhaat hetket MM-harjoittelussa kevään aikana?
- Parhaimmat hetket kevään aikana ovat ehdottomasti olleet onnistumisen hetket. Tässä lajissa mikään ei vaan voita sitä tunnetta, kun kovasti harjoiteltu stuntti, pyrtsi tai akrosarja kaiken harjoittelun jälkeen viimein onnistuu. Hienoihin hetkiin lukeutuu myös se fiilis, mikä joukkueessa vallitsee, kun treenataan MM-kisoihin. Silloin kaikilla on erityinen tsemppi päällä ja halu onnistua sekä oppia on entistäkin kovempi!

Mikä on joukkueen vahvuus MM-kilpailuissa?
- Vahvuutemme on hyvä joukkuehenki ja aito iloinen tekemisen meininki, joka välittyy kisamatolta myös katsojille sekä tuomareille. Joukkue on hyvin kokenut ja lähes puolet tämänhetkisen joukkueen tytöistä olivat mukana myös 2009 MM-kisoissa, joten tämä on varmasti meille vahvuus. Kokemuksia kisoista on jo vaihdettu joukkueen kesken ja näin jo osin valmistauduttu tulevaan. Vahvuus on myös kova halu näyttää, että kyllä täällä pohjosessakin osataan :)


Tavoite MM-kilpailuissa?
- Joukkueen tavoitteena on ehdottomasti puhdas ohjelma. Muiden joukkueiden tasosta on vaikea tietää etukäteen, joten ainut mitä me voimme, on tehdä täysin ehjä ohjelmakokonaisuus ja katsoa mihin se riittää. Viimeksi puhdas ohjelma riitti mahtavasti hopeasijaan, joten katsotaan mihin rahkeet tänä vuonna riittävät.

Terveiset suomalaisille cheerleadereille?
- Naisten maajoukkue haluaa toivottaa kaikille suomalaisille cheerleadereille treeni-iloa koko vuodelle! Kovalla työllä, hyvällä asenteella ja tahdonvoimalla pääsee pitkälle... aina MM-matolle asti! Muistakaa pitää peukut pystyssä ja tsempata suomen joukkueita!

TANSSIMAAJOUKKUE
Joukkueen koko: 10 tanssijaa
Valmentaja: Jenni Klemola
Muut joukkueen toimihenkilöt:
Apuna harjoituksissa ovat käyneet Merja Pajunen ja Tanja Jutila sekä muut joukkueen kanssa harjoittelevat tanssijat. Lisäksi joukkueen MM-kisamatkassa valmentajan apusilminä toimii Henriikka Klemetti.
Blogiosoite: dreamteamdancers.blogspot.com

Millä mielellä MM-kilpailuihin ja miten valmistautuminen on sujunut?
- Valmistautuminen on sujunut joukkueella hyvin. SM-kisojen siirtyminen joulukuulle toi meille lisää tärkeää harjoitteluaikaa. Odotamme kisoihin lähtöä jo innokkaina. Ohjelmaan on saatu uusia kivoja juttuja ja koko joukkueella on jo kova tahto päästä MM-lavalle näyttämään taitonsa. Kisakuntoa kohotetaan koko ajan ja ohjelmaa siistitään ja haetaan hyvää fiilistä tekemiseen mukaan.

Pahimmat ja parhaat hetket MM-harjoittelussa kevään aikana?
- Hyviä hetkiä löytyy ehdottomasti enemmän! Aina treeneissä on hauskaa! Yksi riemastuttava hetki oli, kun saimme onnistumaan vain unelmissa ja unissa onnistuneen noston. Nyt se löytyy jo sarjasta. Huonoja hetkiäkin löytyy, mutta enemmän ehkä yksilötasolla. Kovaa on treenattu ja se näkyy ja välillä tuntuu…aina silloin tällöin, joku valitettavasti joutuu seuraamaan harjoituksia katsomon puolelta, sillä pieniltä loukkaantumisilta ei olla vältytty. Kaikilla joukkueen jäsenillä on kisoja takana jo aika paljon, joten nyt usko oman kunnon kohenemiseen ja varmuuden lisääntymiseen on mielissämme taattu. Tästä valmistautumisesta on tullut selväti vähemmän stressiä kuin aiemmin.

Mikä on joukkueen vahvuus MM-kilpailuissa?
- Näyttävä koreografia huippuhetkineen. Lisäksi tasaisen varma joukkue sekä energinen esiintyminen. Joukkue on panostanut paljon myös yhdenaikaisuuteen, jotta se yltäisi USA:n tanssijoiden tasolle :)

Tavoite MM-kilpailuissa?
- Mitalijahtiin olemme  tänäkin vuonna lähdössä, emmekä halua tyytyä huonoimpiin sijoituksiin kuin kahtena viime vuotena, jolloin olemme tanssineet pronssille. Tavoitteena on olla Euroopan paras joukkue. Tavoitteena on myös tehdä yhdenaikainen, energinen ja onnistunut kisasuoritus.

Terveiset suomalaisille cheerleadereille?
- Treeni-intoa kaikille joukkueille ja Suomen MM-edustusjoukkueille. Kohta päästään taas edustamaan ylpeänä maatamme ja näyttämään mistä suomalaiset cheerleaderit on tehty.

MM-RYHMÄSTUNT
 Joukkueen koko5
Valmentaja: Heli Kaskela
Muut joukkueen henkilöt:
Spotterit Aada ja Tiina sekä huoltaja Leena.
Blogiosoite: super5h.blogspot.com

Millä mielellä MM-kilpailuihin ja miten valmistautuminen on sujunut?
- Tosi hyvällä fiiliksellä lähdetään matkaan. Valmistautuminen on sujunut hyvin, vaikka kaikki treenaammekin ryhmästuntin lisäksi myös ison joukkueen mm-ohjelmaa - Aina välillä treeniaika on tiukalla, kun ison joukkueen harjoittelu vie saliajasta paljon. Valmentajamme ei asu Oulussa, joten olemme treenanneet "videovalvonnassa" eli kuvaamme treenit, lähetämme ne valmentajalle ja saamme palautetta videoiden perusteella - Se vaatii tietysti jonkin verran järjestelyjä, että kamera ja kuvaaja on treeneissä mukana aina. Kisaamaan lähdetään superhyvällä mielellä - On kunnia olla ensimmäinen suomalainen ryhmästuntedustaja MM-kilpailuissa.
Pahimmat ja parhaat hetket MM-harjoittelussa kevään aikana?
- Alkukeväästä sairasteltiin jonkin verran, mikä vaikutti treenauksen määrään, mutta siitä päästiin onneksi nopeasti eteenpäin. Parhaita hetkiä tulee lisää joka treeneissä, mutta tietenkin aina kun saadaan täysin onnistunut ohjelmakerta tehtyä, on fiilis katossa!

Mikä on joukkueen vahvuus MM-kilpailuissa?
- Vahvuutemme on ehdottomasti se spiritti ja tahto, jolla lähdemme kilpailemaan! Muutamaa ohjelman kohtaa vielä hiotaan, sinne on lisätty vaikeutta jonkin verran ja jos ne saadaan treenattua kokonaisuuteen, niin paketti on hyvä!

Tavoite MM-kilpailuissa?
- Tavoitteena on tehdä teknisesti haastava ohjelma puhtaasti läpi. Muista ryhmistä ei oikeastaan tiedetä mitään muuta kuin se, että osa maista tulee kilpailemaan neljän hengen ryhmillä, kun MM-kisoissa ryhmän koko voi olla 4-5 henkilöä ja USA:ssa ja Kanadassa maiden mestaruus-kisoissakin maksimikoko on vain 4 hlö. Me emme halunneet tiputtaa kisakokoonpanosta ketään pois, sillä ryhmä on tiivis ja tällaisenaan vahva ja toisiaan tukeva. Eli ryhmän koko, tekninen vaikeus ja mitä kaikkea minuutin ohjelmaan on mahdutettu, ratkaisee - Katsotaan mihin meidän ryhmästunt venyy paikanpäällä!

Terveiset suomalaisille cheerleadereille?
- Heippa vaan kaikille! Tsemppiä ja mukavia treenailuja loppukeväälle kaikkien kisakoitoksiin. Unelmoi, aseta tavoitteet ja treenaa sata lasissa - Aina! Muistakaa pitää peukut ja varpaat pystyssä kaikille Suomea edustaville joukkueille!

(c) scl.fi

5 kommenttia:

  1. Hei dude, jatka sitä sun hyvää linjaa mikä sul on ollu näiden postauksien kans eli TEE OMIA JUTTUJA ÄLÄ KOPIPOI SUORAAN MATERIAALEJA JOSTAIN MUUALTA!!! Ku kyl ihmiset käy lukee noit liitonki sivuja, mistä tää on kopioitu, ei jaksa lukee kaikkee kahteen kertaan. Jatkossa omii postauksia plz :)

    VastaaPoista
  2. mun mielestä taas on kiva lukee tällasiakin ku ite esim. en kovin usein ees tajuu käydä scl:n sivuilla ja nytkää en ois muute varmaa huomannu tällastakaa juttuu pitkää aikaa! eli mun mielestä voi välillä tulla näin juttuja mut tietty ei koko ajan :)

    VastaaPoista
  3. kirjotteleehan/kopioi kaikki lehdetkin eri lähteistä. ei tässä oo mun mielest mitään ongelmaa. ihan hyvä että voi lukea eripaikoista vaikka nyt sitte samoja uutisia :)

    VastaaPoista
  4. Ajattelinkin, että tämä postaus saattaa jakaa jonkin verran mielipiteitä. Aion kyllä edelleenkin jatkaa ihan omaa linjaani ja tehdä lähinnä postaukset itse, mutta aina sitä ei liitonkaan sivuilla tule vierailtua kovin usein joten tämä nyt oli tiedoksi niille, jotka eivät olleet juttuun vielä törmänneet. Eli turha huolestua - en aio kopioida mitenkään tästä lähtien kaikkie postauksiani muista lähteistä!

    VastaaPoista