tiistai 22. maaliskuuta 2011

Cheerleadingin MM-kilpailut 2011


ICU:n World Cheerleading Championshipsit kisataan 28-29.4. Orlandon Walt Disney Worldissa. Torstaina kilpaillaan pari- ja ryhmästunttisarjojen MM-mestaruuksista ja perjantaina on vuorossa suurien sarjojen mestaruustittelien taisto.

Suomen edustajat Floridaan ovat:
- Cheer, naiset: Northern Lights Diamonds
- Cheer, seka: Funky Team Gorillaz
- Tanssi: Dream Team Dancers
- Paristunt: Mika Pennanen ja Mija Schrey
- Ryhmästunt, naiset. Northern Lights Diamonds

Mutta miten muilla Euroopan joukkueilla menee? Ovatko maat osallistumassa Suomen tavoin kisojen premier- eli pääsarjaan vai kisaavatko he elite-sarjassa?

Norja
Viime vuonna Norja ei saanut lähetettyä MM-kisoihin edustajia Islannin tuhkapilvihässäkän vuoksi, mutta tänä vuonna maa on koonnut jälleen uuden maajoukkueen. Vuoden 2011 joukkue on sekoitus eri joukkueista: NRJ Tigers, Viqueens, Super Crew Lakers, Seahawks, Wapz, Spiders ovat lähettäneet kaikki parhaat urheilijansa mukaan projektiin. Joukkueet käyttävät lähes samaa ohjelmaa kuin viime vuonnakin ja niiden jäsenet ovat muutamia lisäpaikkauksia huolimatta täysin samat, kuin edellisenä vuonna.
Joukkueiden valmentajatkin ovat pysyneet tuttuina: naisten joukkueella Anna Sofie Rolfsjord sekä Ida Eilertsen Nygård ja sekajoukkueella Cherin Myrdal ja Ellen Oygarden. Koreografista apua Norja on saanut kokeneilta jenkkivalmentajilta.
Naisten joukkue treenaa Norjan mestaruuskisojen jälkeen jokaisena viikonloppuna ja sekajoukkueen taktiikka on strategisempi ja he ovat harjoitelleet kerran kuussa MM-kisoihin asti.

Tanska
Tanskan maajoukkueeseen on Norjan tapaan koottu kaikki parhaat urheilijat koko maasta. Syyskuussa heidän projektinsa alkoi, kun tietyt ihmiset saivat kutsuja tulla näyttämään taitonsa tuomarien eteen. Maajoukkueet valittiin yli 80 kovatasoisesta ehdokkaasta ja heidän sekajoukkueensa valmentamisen hoitaa Carina Lundo ja naisten joukkueesta on vastuussa Kathrine Rasmussen. Tämän lisäksi myös Tanska käyttää apunaan amerikkalaisia koreografeja.
Joukkueet harjoittelevat ennen kisoja kuutena eri viikonloppuna. Kahdet harjoitukset olivat marraskuussa, kahdet keväällä ja kahdet juuri ennen Floridaan lähtöä. Tanskan kummankin joukkueen tavoite on näyttää hienot ohjelmat ilman epäonnistumisia.

Skotlanti
Myös Skotlannin naisten joukkue on koottu eri seurojen parhaimmistosta. Heidän valittiin joukkueeseen karsinnoilla loka- ja syyskuun lopulla. Valmentajat Jo ja Steve Walls (Dundee ACE) valitsivat joukkueeseen 28 tyttöä yli 75 hakijasta. Joukkue harjoittelee kahden viikon välein ohjelmaansa MM-kisoihin asti ja osallistuu kilpailujen elite-sarjaan.

Sveitsi
Sveitsi lähettää naisten cheer premier-sarjaan maajoukkueensa, joka on monista muista maista poiketen Suomen tavoin kokonainen oma joukkue - Green Lightning, joka on vuodesta toiseen vienyt oman maansa mestaruuden mukanaan.

Slovenia
Viime vuonna Slovenia onnistui vain paristunt-sarjaan, mutta tänä vuonna Floridaan lähtevät cheersarjassa sekä seka- (elite), että naisten (premier) joukkue. Karsinnat joukkueisiin pidettiin viime heinäkuussa ja sekajoukkueessa 15 tytöllä + 11 miehellä ja all-girl-joukkueessa 20 tytöllä on kunnia olla edustamassa maatansa. Sekajoukkue treenaa kerran viikossa ja naisten joukkue taas harjoittelee ohjelmaansa joka kolmas viikonloppu. Joukkueiden päätavoitteina on ensimmäistä kertaa MM-kisoihin tulevina esittää puhdaat ja hienot ohjelmaat.

Ruotsi

Ruotsinkin maajoukkue joutui viime vuonna katselemaan kilpailuja kotisohvilta, mutta Power Cheer Eaglet eivät jääneet turhia murehtimaan ja nappasivat itselleen jälleen vuoden 2010-mestaruuden ja siten ovat myös tämän vuoden MM-edustajat. Joukkue sijoittui kesän EM-kilpailuissa 3. sijalle (voittaen mm. Diamondsit!), joten mahdollisuudet mitalisijalle ja euroopan huippujoukkueeksi ovat suuret.

Itävalta 
Myös Itävalta lähettää tänä vuonna ensimmäistä kertaa edustajat naisten premier-sarjaan. Menestynyt joukkue Vikings Cheer Seniors edustaa maatansa ja valmentajat odottavat kilpailuista puhdasta ohjelmaa ja kilpailukokemusta.

Ranska
Ranska ei lähetä tänä vuonna kisaamaan varsinaista maajoukkuetta, mutta sekajoukkueiden elite-sarjassa kisaa Cheer Excess voitettuaan viime vuoden mestaruuskilpailut. Myös Ranskan päätavoite on esittää kisoissa puhdas ohjelma.

Saksa

Saksan edustajat kilpailuihin ovat koottu maajoukkue (seka, premier), Leverkusen Wildcats (seka, elite), Loony Dolphins (naiset, elite) ja HSC Allstars (naiset, premier). Sekajoukkueen valmennusjoukko on suuri ja siihen kuuluvat Chris Rodgers, Jonas Miller, Marco Daniels ja Tobias Lochner. Maajoukkueen ohjelman on tarkoitus olla valmiit neljän viikonlopun ja yhden intensiivisen Orlandoviikon harjoittelun jälkeen ja sekajoukkueen tavoitteena on sijoittua top 5 parhaana Eurooppalaisena joukkueena.

7 kommenttia:

  1. Ihanaa tietoa kaivettu esiin. Mistä sait noin tarkat tiedot eri maiden joukkueista?

    VastaaPoista
  2. Löysin tässä muutama päivä sitten Norjan viime vuoden maajoukkueiden ohjelmat Youtubesta ja olin kyllä pettynyt! Odotin varsinkin naisten maajoukkueen tason olevan aivan huikea, mutta ohjelma oli melko helppo ja aika löysää suorittamista (mm. huudon big aat askeltamalla). Jännä nähdä onko taso noussut tälle vuodelle, vaikka joukkue ilmeisesti onkin pitkälti sama.

    VastaaPoista
  3. Mistä oikein kaivat näitä tietojasi? Ooon kade :--) mukavaa lukea kun olet selvästikin asiantuntija :--D

    VastaaPoista
  4. Vähän outoa kun nuo jotku harjoittelee noin harvoin. Tai ymmärtäähän sen, kun on ympäri maata joukkuelaisia mutta luulis tuosta kuitenkin olevan ainakin vähän haittaa.
    Ja joo tosiaan tosi kiva lukea näitä kun tää taitaa olla ainoa suomalainen cheer-blogi jossa on oikeasti kunnon asiaa ja johon on perehdytty!

    VastaaPoista
  5. joo, tätä on kivaa lukea kun teksti on selvää ja nää postaukset on tosi kiinnostavia, jatka samaan malliin:)vielä olis kivaa kuulla ehkä SUOMEN cheeristä, onhan blogis nimi cheerleading finland;)

    VastaaPoista
  6. tosi kiva ku kirjotit tälläsen postauksen! lisää vaa ulkomaalaisistakin !:)

    VastaaPoista
  7. Sanotaan nyt vaikka että, netistä + eri medioista löytyy kyllä tietoa kun tarpeeksi paljon jaksaa etsiä :) Mitenkään helppoa tai vaivatonta se ei ole, mutta ihan vain sillä että jaksaa tarpeeksi nähdä vaivaa niin infoa tällaisista asioista kyllä löytyy! Todella mukava kuulla positiivista palautetta - yritän jatkossakin löytää teitä kiinnostavia juttuja löytää näistä MM-tason jutuista, sekä että ihan Euroopan sisäsistä joukkueista!

    VastaaPoista