torstai 8. joulukuuta 2011

Uusi sarjajako vuodelle 2012



SCL on päättänyt selkeyttää ensi vuodesta lähtien kilpailujensa sarjajakoja, ja tästä lähtien jokaiselle ikätasolle löytyy kilpailukalenterista kolme eri leveliä omien kilpailuidensa kanssa: aloittelijat, edistyneet ja SM-taso. Jako antaa mielestäni hienosti kaiken tasoisille joukkueille mahdollisuuden pärjätä, kun omassa sarjassaan kilpailee vain samantasoisia joukkueita, toisin kuin aikaisemmin on ollut. Tasokohtaiset säännökset varmistavat myös sen, että joukkueilla on entistä parempi mahdollisuus tehdä juuri heille vaikeustasoltaan sopivia asioita. Myös sarjojen ikäsäännöksiin on tehty tämän takia muutoksia.


Mitä mieltä olette uudesta sarjajaoittelusta?

8 kommenttia:

  1. Haluaisitko vähän selventää miten nämä sarjat luokitellaan ? SM on aika selkeä mutta miten nämä kaksi muuta ? :)

    VastaaPoista
  2. niin ketkä ovat näitä edistyneitä onko se c-joukkue vai mikä ?

    VastaaPoista
  3. vautsi hienoa!! suomessakin lähestytään tätä usa:n all-star jakoa! (joka on kyllä 1-6) mutta tällä mahdollistetaan myös näiden b-joukkueiden varma menestys ja että motivaatio olis kovempi :) hienoa!!

    VastaaPoista
  4. Mikä taso edistyneet on? o;

    VastaaPoista
  5. Aloittelijatasolla kisaavat siis seurojen ihan aloittelijajoukkueet, säännöt ovat tehty sen mukaan ja ikärajatkin ovat matalammat, kuin muilla tasoilla. Edistyneiden sarja on taas tarkoitettu vähän kauemmin harrastaneille joukkueille, jotka eivät kuitenkaan kilpaile vielä SM-tasolla. Seurojen b- ja c-joukkueet voivat kyllä siis halutessaan kisata samana vuonna kummassakin sarjassa, mutta kilpailusäännöt ovat eri.

    VastaaPoista
  6. no hei vähän hyvä! koska meidän joukkue on justiinsa tollanen että ei enää aloittelijoita mutta ei kuitenkaan sm-tasoa vielä

    VastaaPoista
  7. Moikka. Mistäs oot tällasta kuullu? Koskas siitä kerrotaan julkisesti seuroille ja joukkueille?

    VastaaPoista
  8. Suoraan lainaus SCL:n sivuilta: Edistyneet -sarjataso on Suomessa uusin taitotaso, joka vaatimuksiltaan ja kilpailu-säännöiltään sijoittuu aloittelija- ja SM-tasojen väliin. Edistyneiden sarjat sopivat monenlaisille joukkueille: Edistyneiden sarjoissa voivat kilpailla niin aloittelija-tasolta taitojensa puolesta jo edenneet ryhmät, sm-tasolle tähtäävät joukkueet sekä harrastejoukkueet, jotka kilpailevat harvakseltaan.

    VastaaPoista