Nyt on taas viikonlopun kisat saatu käytyä läpi ja pisteetkin ovat ilmestyneet SCL:n sivuille. Kuten veikkauspostauksissani jo totesinkin, niin heitin sijat aikalailla heittämällä päästä ja osan tulokset olivatkin täysin erilaiset, kuin olin alustavasti arvannut. Tässä jutussa arvostelen naisten NCC-kilpailujen cheer-sarjaa ja luvassa on varmasti muidenkin sarjoista ja kilpailuista juttua, kunhan löydän videoita Youtubesta. Jälleen kyse on vain ja ainoastaan minun omista mielipiteistäni, joten toivon että kaikki osaavat ottaa ne asiallisesti vastaan.
1. HAC Elite, 83,33p
Ohjelma alkaa tuttuun tapaan huudolla ja näyttävästi yhdeksällä paikalteen voltilla, joka on naisten joukkueelta erittäin hyvä suoritus. Muuten chantissa nähdään sama tyyli kuin SM-kisoissa, pyramidit napsahtavat hienosti paikoilleen, mutta itse en kyllä vieläkään lämpeä etuosan nuolikylteille. Alun akrobatiaosuus on vauhdikas ja vaikeustaso on edelleen korkea. Alun stunttisarjoissa nähdään tictoc-stretchit joissa vaihdot scaleen, tuplakierteellä alas ja tästä 360-aween. Keskiryhmä suorittaa nämä hieman epäpuhtaasti, joka häiritsee muuten onnistunutta sarjaa. Itse jäin myös hieman kaipaamaan SM-kisoista tuttuja puolkierre ylösmenoja, kun tämä nyt näytti siihen verrattuna paljon helpommalta.
Ensimmäisissä basket-heitoissa nähdään 3 suoraa volttia, joissa nousijoilla on hyvät ja kauniit asennot. Tästä jatko pyrtsisarjaan, joka onnistuu pienellä hakemisella ja valitettavasti sen veikaustaso ei ole kovin korkea. Hyppyjen ja koko joukkueen flikkien jälkeen on vuorossa 4 näyttävää pike-volttia, josta jatketaan heti kolmeen eri heittoon. Kohta on jo tuttu SM-kisoista, mutta onnistuu näyttämään edelleen hienolta. Kuusi vaakaa tuplakierteillä on vaikea kohta, mutta minulle pettymykseksi jäi ryhmien epävarmuus ja venyvyysliikkeiden mataluus. Olisin katsonut mielummin viittä varmaa ja tukevaa ryhmää.
Tanssi taas on vauhdikas ja sieltä löytyy hienoja kohtauksia, mutta yleisilme jäi silti vähän sellaiseksi että tämäkin on jo nähty. Lopun pyramidisarja napsahtaa niinikään paikoilleen ilman pudotuksia.
Ensimmäisissä basket-heitoissa nähdään 3 suoraa volttia, joissa nousijoilla on hyvät ja kauniit asennot. Tästä jatko pyrtsisarjaan, joka onnistuu pienellä hakemisella ja valitettavasti sen veikaustaso ei ole kovin korkea. Hyppyjen ja koko joukkueen flikkien jälkeen on vuorossa 4 näyttävää pike-volttia, josta jatketaan heti kolmeen eri heittoon. Kohta on jo tuttu SM-kisoista, mutta onnistuu näyttämään edelleen hienolta. Kuusi vaakaa tuplakierteillä on vaikea kohta, mutta minulle pettymykseksi jäi ryhmien epävarmuus ja venyvyysliikkeiden mataluus. Olisin katsonut mielummin viittä varmaa ja tukevaa ryhmää.
Tanssi taas on vauhdikas ja sieltä löytyy hienoja kohtauksia, mutta yleisilme jäi silti vähän sellaiseksi että tämäkin on jo nähty. Lopun pyramidisarja napsahtaa niinikään paikoilleen ilman pudotuksia.
Eliteltä nähtiin hienosti sarjan selvästi vaikeatasoisin ja puhtain ohjelma, mutta itse olin silti odottanut joukkueelta vielä enemmän. Nyt ohjelma oli lähes samanlainen kuin SM-kisoissa jo nähtiin ja olisin ehkä kaivannut hieman uudempirunkoista ohjelmaa. Joka tapauksessa joukkue on ehdottomasti Suomen kärjessä ja erityisesti stunteissa ja akrobatiassa hyvän askeleen edellä muita. Itse toivon tulevia kisoja varten parannusta vielä pyramidien vaikeustasoon ja odotan innolla uutta ohjelmaa, muuten kaikki alkaa olla kohdallaan.
2. Northern Lights Diamonds, 73,00p
Timantitkin aloittavat huuto osuudella - liikkeet ovat tiukkoja, mutta valitettavasti heti toinen pyramideista tippuu alas. Huudossa tärkeintä on toimivuus ja se, että jutut varmasti onnistuvat joten on harmillista että heti tässä vaiheessa nähdään pudotus. Muuten koreografia näyttää toimivan ihan hyvin. Myös NL aloittaa huudon jälkeen akrobatialla, jossa tekeminen on samanaikaista ja juttuja löytyy, vaikkakaan vaikeustasolla ei aivan Eliten tasolle vielä ylletä.
Alkustunttisarjaan odotin ainakin itse full-uppeja, joten suorat stretch-ylösmenot olivat täysi yllätys ja jäin vähän kaipaamaan maajoukkueelta vaikeampaa ylösmenotekniikkaa. Alastuloissa myös vain vaivaiset 2 ryhmää tulevat tuplilla alas, joka on näin menestyvältä joukkueelta pieni pettymys. Alun pyrtsikohta - kaksi reisipyramidia ja keskellä awe - on taas hieman kysymysmerkki, miksi A-tason joukkue menee pyramidiin ylös kiipeämällä? Skorppari-vaa'at taas menevät onnistuneesti ylös ja kohta näyttää samanaikaiselta. Jälleen silti alastuloissa jää hämmästyttämään vain kahden nousijan tuplakierteet ja se, että osalla näyttää olevan jopa ykkösalastuloissa ongelmia.
Tanssi on jo tuttu MM-kisoissa ja tätä olenkin kehunut aikaisemmin, sillä on mukavaa nähdä oululaisilta omalta mukavuusalueelta poistumista ja vähän erilaista tyyliä. Seuraavassa sarjassa swedish falls -pyramidien toinen puoli epäonnistuu ikävästi, krusifiksit napsahtavat paikoilleen mutta toisen puolen kierrealastulo tulee ilkeän näköisesti maahan. Basketeissa nähdään tämän jälkeen kaksi suoraa ja kaksi kerävolttia esitettynä samaan aikaan. Lopussa näyttävät keräsplitit, puolkierre big-a ja paljon sälää - kohta on hieno, mutta miten ihmeessä naisten a-joukkueella voi tippua puoliväli?
Timanttien ohjelmasta huomasi selvästi, että joukkueen kokoonpanoa ja ohjelmaa on muutettu MM-kisoista paljon. Jutut näyttivät epävarmoilta ja niitä tulikin valitettavan paljon alas. Itse odotin maajoukkueelta enemmän, vaikka aikaa MM-kisoista ei olekaan kauan. Plussaa kuitenkin siitä, että joukkueen yleissiisteys on pudotuksista huolimatta kuitenkin parempi, kuin ennen. Uskon myös, että NL saa nyt ajan kanssa EM-kisoihin koottua onnistuneen ja siistin ohjelman.
3. Funky Team Wild Flyers, 69,33p
Jälleen aloitus huudolla, jonka alun liikkeet toimivat ja näyttävät hyviltä. Chantissa hieman herää kysymys, että miksi stunteista on tehty noin helppoja? Vaikka huudossa tärkeintä onkin toimivuus, mielestäni A-naisilta olisi kivempi nähdä haastavampia juttuja ja henk. koht olen sitä mieltä, että sennusarjassa huutoon kuuluu myös ainakin yksi kolmikerroksinen ja se on myös helppo tapa saada pisteitä. Alun neljä heittoa ovat korkeat, vaikka nousijoiden liike jääkin hieman epäselväksi. Rewindit scaleen näyttävät hyviltä ja on mukava nähdä niitäkin pitkästä aikaa, kivaa vaihtelua! Harmillisesti yksi ryhmä tippuu powerpressien jälkeen, mutta erityisen iloinen olen yllättävän siisteistä tuplakierteistä.
Akrobatiaosuudessa nähdään ihan kivaa koreografiaa, mutta vaikeustaso ei edelleenkään ole muiden kärkijoukkueiden mukaista. Kolmen hypyn ja paikalteen akrobatian kohdassa on jälleen kiva tyyli, mutta itse hypyt jäävät todella mataliksi. Toivottavasti joukkue panostaa niihin tulevia kisoja ajatellen. Seuraava pyramidisarja on suorastaan katastrofi. Joukkue selvästi hämääntyy epäonnistumisestaan ja on harmillista, että kumpikaan puoli ei saa suoritettua tätä kohtaa kunnolla. Kuten Timanteilla, tässäkin kohdassa ylin nousija tulee erittäin vaarallisen näköisesti alas maahan asti. Tässä herää vain ensimmäiseksi kysymys, että onko tässä nyt yritetty selvästi jotain joukkueen taitotasolle liian vaikeaa.
Jalanheittokierteet näyttävät siisteiltä, vaikka jäinkin kaipaamaan sieltä tuplia. Seuraavaksi nähdään jännästi kohta neljällä skorpparilla ja yhdellä kerällä (mietin, että miksi tätä on erityisesti haluttu esitellä?), josta kahdella ryhmällä tuplakierteet alas. Jatko puolkierre big-aahan, joka onnistuu hyvin aikaisemmista pyramideista huolimatta. Lopussa on vielä tanssi, jonka koreografiasta tykkäsin todella todella paljon! Erittäin vauhdikas, erilainen ja yksinkertaisesti toimiva.
Vaikka joukkue ei nyt näissä kisoissa aivan onnistunutkaan, olen tyytyväinen siihen että vaikeutta on ehdottomasti saatu lisää ja mikä tärkeintä - siisteyttä! WF:n yleisilme on ehdottomasti parempi, kun vertaa joulukuisia SM-kisoja. Pyramidikohdan epäonnistuminen oli tietysti suuri pettymys ja toivon, että seuraavissa kisoissa joukkue saa harjoiteltua ohjelmansa niin hyväksi, että saamme nähdä puhtaan ohjelman. Tässä huomaa myös, että aina ei kannata haukata liian suurta palaa ja tehdä ohjelmassa riskillä liian vaikeita juttuja.
4. Haninge Cheer Elite Hurricanes, 67,00p
Ruotsalaisetkin aloittavat - yllätys yllätys - esityksensä huuto-osuudella, joka on hyvin maan tyyppinen ja laulumainen. Alussa nähdään paljon erilaista koreografista sälää ja mm. jalanheittotupla ja suora voltti. Tätä seuraavassa akrobatiaosuudessa nähdään ihan vaikeatasoistakin tekemistä, mutta volteissa on huonoja alastuloja. Jo heti alusta huomaa, että tässä joukkueessa selvästikin panostetaan eniten näyttävään koreografiaan. Alkustunteissa nähdään neljä stretchia siltakaato-tyyppisillä alastuloilla, josta jatko jälleen hieman horjuviin scaleihin ja tupla-alastuloihin. Seuraavaksi nähdään huikeasti viiden hypyn sarja, joka mielestäni on hieman kyseenalainen määrä tälle joukkueelle, kun hypyt eivät selvästi kuitenkaan ole heidän vahvuutensa. Toisessa akrokohdassa nähdään taas ihan hyvätasoista suoritusta, mutta voi että mitä alastuloja! Volteista lähes jokainen koskee mattoon ja muutaman flikinkin alastulo saa sydämen hyppimään.
Basketeissa joukkue esittelee kaksi toe touchia ja kaksi jalanheittotuplaa, joiden yhdistelmä ja esittäminen ei ehkä ole kaikkein parhaiten suunniteltu, koska tässä selvästi helpompi heitto vie toisilta huomiota. Seuraava pyramidisarja on hieman epäsiisti ja helppotasoinen, koska sen suorittaa vain yksi ryhmä. Viimeiset stuntit - kaksi stretchia ja bow n arrowta - menevät siististi ylös ja alstulotkin ovat onnistuneet. Myös tämän joukkueen tanssi on mukavaa katsottavaa, koreografia on vauhdikasta ja näyttää hyvältä!
Tällä joukkueella oli ihan hyvä, perussiisti ohjelma, jonka vaikeustaso ei kuitenkaan kohonnut lähellekään suomalaisia. Koreografiaan ja sen toimivuuteen oli selvästi panostettu paljon ja muut osa-alueet meinasivat jäädä vähän vähemmälle tämän takia. Myös pyramidit olivat pieni pettymys, koska niitä nähtiin matalla vaikeustasolla vain kerran ohjelman aikana. Silti puhdas suoritus, johon joukkue voi olla varmasti tyytyväinen.
5. Twisters Cheer Elite, 62,67p
Ohjelma alkaa vauhdikkaalla osuudella, jossa nähdään mm. erittäin korkeat ja hyvät hypyt. Tämän jälkeen jatketaan huudolla, jonne on mahdutettu akrobatiaa, stuntteja ja kolmikerroksinen. Tyyli on hyvin erilaista kuin täällä Suomessa, mutta esimerkiksi keskimmäinen vaikea akrobatiasuoritus näyttää hyvältä. Harmillisesti joukkueen big-a jää kyllä täysin epäpuhtaaksi ja huonoon asentoon. Tästä jatketaan juniorityyppisiin avustettuihin voltteihin, joista ylösmeno spagaattiin kakkoskerroksen olkapäille.
Myös TCE tekee pyramidit vain yhdellä ryhmällä joukkueensa vähän osallistujamäärän takia, joka on harmi. Seuraavassa sarjassa nähdään mm. tictoc-stretchit ja vaa'at, joista kahdella ryhmällä alastulo tuplakierteillä. Akrobatiassa ei nähdä muuten mitään ihmeellistä, mutta joukkueen 'tähti-akroilija' heittää kyllä hienoja sarjoja tiuhaan tahtiin ja propsit niistä! Seuraavassa kohdassa nähdään basketeissa jalanheittotuplaa ja kolme kerävolttia - kohta näyttää koreografisesti hienolta, sillä näin vähälle ihmismäärälle on usein vaikea suunnitella tällaiset kohdat näyttämään hyvältä. Astumalla reisipyramidit olivat mukava yllätys, kiva että näin pienelläkin joukkueella on saatu kaksi ryhmää samaan aikaan ylös! Tanssi oli omaan makuuni hieman liian erikoinen, mutta lopetuksesta pidin.
Tämäkin joukkue jää armotta suomalaisten jälkeen taidoissa ja on vaikeaa vertailla ryhmää, jossa on paljon vähemmän ihmisiä, muihin. Koreografia näytti jälleen tälläkin joukkueella hyvältä ja oli mukavaa nähdä puhdas ohjelma. Joukkueella on hyvä taitotaso, mutta olisi hauska nähdä TCE:ltä 20 hengen esitys joskus.